G03-1: Lang dags ferd mot tre poeng!

Nesodden G02-Bærum G03  4-6

Fredag var det ny kamp for G03. Denne gangen skulle vi på andre siden av fjorden for å spille mot Nesodden 02. Opptakten til kampen ble ikke optimal da det viste seg å være kaos på alle veier i Oslo-området. Det betydde at kampen måtte utsettes 20 minutter, men til tross for dette dukker trenerduoen opp 5 minutter etter kampstart etter å ha vært på tur i to og en halv time.

 

                                                                 Målrikt!

Da har vi allerede vist at vi ikke helt har fått bilturen ut av beina. Vi blir stående for langt unna Nesodden-gutta og går ikke i duellene og når vi først har ballen går det for treigt. En feil på midtbanen gjør at Nesodden sin raske spiss kommer alene mot Max som har tatt plass i målet igjen. Spissen felles og dommeren peker på straffemerket, men lar kortene ligge i lomma og nøyer seg med en konferansetime. Straffen redder Max og det står fortsatt 0-0. Ikke lenge etter treffer et Nesodden-innlegg en av våre spillere og ballen triller i mål. Vi ligger fortjent under 1-0. Like etter kommer trenerne løpende og vi er fulltallige. Neste gang vi skal til Nesodden tar vi båten over fjorden. Ikke lenge etter står det 2-0 etter at en av de hvitkledde når høyest på corner og nikker ballen i mål. Vi kommer etter hvert litt mer inn i kampen og reduseringen kommer etter bra kombinasjoner på midtbanen før Jasper spiller gjennom Eliot som lager 2-1. To minutter seinere legger vi på til 2-2. Denne gangen er det Petter Pisani som gjør forarbeidet og Oscar som får sette ballen i mål. På sidelinja puster vi lettet ut. Vi har kommet oss inn i kampen og tatt over spillet. Ballen er stort sett på Nesodden sin banehalvdel og vi tenker at dette vinner vi.

Det skal vise seg at det er litt for tidlig å tenke sånn for plutselig ligger vi under 4-2. Et nytt høyt innlegg i feltet som nikkes i mål og et nytt selvmål etter innlegg gjør at vi nok en gang ligger to mål bak. Nesodden skaper sine muligheter når de kommer rundt oss på kantene. Vi fortsetter å spille ball og blir belønnet med et frispark fra 20 meter. Oscar stiller seg opp og på sidelinja er nivået på diskusjonen ganske avansert. Vi mener det er mulig å score hvis ballen settes høyt nok. Oscar har tydeligvis hørt oss. Han tar fart og setter ballen over muren og vakkert opp i krysset. Stillingen er 4-3 og vi har kontakt igjen, men vi klarer ikke å utligne før vi går til pause.

 

                                                            En pust i bakken

I andre omgang stiller vi med en ny utespiller i mål. Denne gangen er det Elton som har satt på seg keeperhanskene. Vi har bedre kontroll defensivt nå, har ballen mye og skaper noen farligheter. Det går allikevel 23 minutter før vi reduserer til 4-4. Målet kommer etter at Oscar dribler seg fri på kanten og slår ballen hardt inn på første stolpe. Der er Eliot på plass med hodet og setter ballen mellom beina på keeper. Vi gjør et nytt keeperbytte og Thomas skal vokte målet de siste minuttene av kampen. En Nesoddenspiller får gult kort og må hvile i fem minutter. Dette skjer i en periode hvor vi har fått mer plass på midtbanen og Nesodden virker slitne og er stadig på etterskudd. Ti minutter før slutt går vi i ledelsen for første gang. Pisani og Eliot jobber knallhardt sammen og får lagt inn foran mål til Oscar som kriger inn sitt tredje mål for kvelden og vi leder 4-5. Noen minutter seinere får vi frispark ved hjørnet at 16-meteren. Oscar slår knallhardt og innoverskrudd mot første stolpe hvor Max dukker opp og header inn 4-6. Gutta har snudd kampen og vi er veldig nær tre nye poeng. De siste fem minuttene får Nesodden ha ballen, men de triller den stort sett på tvers i forsvarsrekka. Vi ligger godt samlet og forsvarer oss til dommeren blåser i fløyta for siste gang.
Opsummert så er det en formidabel innsats av gutta, for oppladningen ble ikke optimal med en lang kjøretur i beina og trenere som satt fast i Ekebergtunnelen under oppvarming. Vi har med kun to innbyttere og tre av utespillerne deler på keeperjobben. Vi slipper inn en del mål, men lager flere og da vinner vi kamper.
De neste tre kampene blir tøffe og da må vi være skjerpa fra første sekund. Vi møter KFUM, Holmen og Nordstrand. KFUM og Nordstrand spilte finale i kretsmesterskapet for G02 forrige sesong og Holmen har spilt i 01-serien de siste årene.
Fram til neste søndag skal det trenes godt og krefter skal samles til en ny dyst.
Velkommen til Sandvika Stadion søndag 21. mai kl. 18.30