G02 Elite: Kruttsterk 2.omgang ga klar seier mot BVH

                                           Bærum G02 Elite- BVH G02 Elite   5-1  (1-0)

 

Det meste var dekket for gutta når det var dukket for serieåpning hjemme på det vakre (eller stygge- ref.innlegg i Budstika) anlegget som vi kaller for «Kadda». En fokusert gjeng tar instrukser fra «Henke», mens musikken durer fra speakerboden mens de gjør seg klare for kamp.

Tøy og bøy før kamp!

 

                                                          Så er vi i gang!

Åpningen av kampen er jevn. Man ser på spillet at det nærmest er uvant å spille på store flater (til tross for en rekke treningskamper). Jeg antar seriestart betyr litt mer. Når vi i tillegg møter våre blå venner fra BVH så vet alle at det er en ekstra dose ære som står på spill. Skryterettigheter på skola på mandagen kan trumfe den gjeveste pokal!

Det trøkkes til i lokaloppgjøret!

Den første farligheten står bortelaget for. En lang ball slås, men Sebastian er ute og plukker. Dette skulle vise seg å være symptomatisk for angrepsmønsteret til BVH.

Etter ca 15 spilte så kan vi for første gang høre «Bærum Bærum» på høytaleranlegget. Da ruller vi opp langs kanten, og Oscar skjærer inn og gjør ingen feil alene litt skrått for keeper. 1-0!

 

                                                              Frem og tilbake!

BVH svarer med å skape noen store muligheter etter vår skåring. Mens vi har alle sjansers mor, og far, når Paul kommer alene med keeper som feilberegner avstanden. På åpent mål, men fra 20 meter, så går ballen hårfint til siden.

Like etterpå så får BVH sin alene-med-keeper, men Sebastian er solid etter at Sjur tar returløpet og er så vidt bortpå motstander rett før avslutning. En liten touch kan bety mye, vi vet alle hvordan Norge tapte mot Korea i curling på onsdag! En centimeter her og der.

I de siste 10 minuttene så er det mye halveis fra begge lag, men lagene kommer til muligheter. Så at det kun står 1-0 til pause er en kombinasjon av godt forsvarsspill og rustent angrep.

Tett foran mål, men ingen uttelling

Vi går inn i pausen. Det var nok ikke fordi det var så kaldt, men «Henke» vil å ha tid til å ta grep. Det skulle vise seg å være smart. Slik sett kan vi gjerne fryse ute i 15 minutter om resultatet forblir slik 2.omgang i denne kampen ble! Vel, speaker frøs ikke, men spiste opp en pose twist.

 

                                                            Vakker 2.omgang

De første 5 minuttene er jevne, men så sier vi «au revoir, sayonara og auf wiederschen» og ser oss aldri tilbake. Angrepene er gode, og BVH kommer på hæla. Når det er tellefeil i forsvaret deres så er ikke vi vanskelige å be. Oscar øker til 2-0. Det er bare for juniortrenerne å notere det navnet med fet og kursiv skrift med en gang.

Så kommer det en periode der spillet er jevnt, men vi er bedre defensivt. Kanskje gutta kan få sommerjobb som Trump sin etterlengte mur mot Mexico? For her slippes null, niks og nada igjennom.

Samme kan ikke sies om bortelaget, og nå er det Paul som utnytter det. Ikke bare en gang, men to i løpet av få minutter. Nei, la meg heller skrive sekunder. Først kommer 3-0 langs kanten og via keeper og i mål. Mens 4-0 er et mønsterangrep. Fem spillere, en touch og både klikk-og-klakk. Med 20 minutter igjen føles kampen avgjort. Samtidig ble eventuelle frosne sjeler på tribunen varme langt inne i hjerterota av dette vakre angrepet!

Vi skapte farligheter gang på gang- Her får BVH så vidt klarert!

På slutten så får BVH straffe og setter den sikkert i mål akkompagnert av Beethovens 5 symfoni. Dog så kan vi tidlig avlyse dommedag, for rett fra angrep så setter vi fart. Nå med Hamdi. Vi vet alle han har god teknikk, nå viser han den frem. Så fra 5 meter er det en lett jobb å sette den ved siden av keeper for 5-1.

 

                                             Game, set and match:  Bærum G16

 

Som dere skjønner. Dett var dett. Kampen endte 5-1. Når dagens utskremte skribent tjuvlytta på samtalen i garderoben etterpå, så ble den oppsummert som en ok 1.omgang, mens vi tidlig prikket inn formen etter pause. Hvilke metaforer som ble brukt forblir innenfor de fire vegger (da jeg er redd for å få PFU på nakken), men det var gode ord til samtlige. Fra keeper, forsvar via midten og til gutta på topp!

Nå gjelder det å bygge videre på dette, og ikke tro at grenen vokser inn i himmelen!

Oscar ble kåret til banens beste og fikk noen GULE premier på vei hjem til barne-tv denne lørdagskvelden!

Gratulerer til Oscar Aasen Brøtmet som dagens bestemann!

Neste kamp er hjemme mot Sarpsborg på onsdag med avspark kl 1930. Vi takker motstander, dommer og egne fans for oppmøte i dag og håper vi ser dere like mannsterke til onsdagens batalje!

Takk til de som kom! Sees onsdag kl 1930

De tørre kampfakta:  Bærum G16 Elite- BVH G16 Elite  5-1 (2-1)

Mål:  1-0 Oscar B

2-0 Oscar B

3-0  Paul M

4-0  Paul M

4-1   BVH

5-1   Hamdi

Gule kort:  Sverre er et råskinn ifølge dommer

Tilskuere: Overraskende mange