G01/02 bredde: Vellykket tur til «den evige by»

En god gjeng har i måneder gledet seg til å sette seg ned på flyet for å dra på vår første (men forhåpentligvis ikke) siste tur sammen. Som alltid i bredde-regi av Massimo så er det et opplegg som også handler om mer enn fotball. Historie, samfunn og mat i skjønn forening. Ryktene vil ha det til at dette var 5.turen til Roma med breddelag.

På programmet så sto Vatikanet, øvrige historiske Roma (med vekt på Romertiden) og en fotballkamp. Både spille selv, men også å se Roma mot Villareal i Europaligaen.

Den første kvelden så blir vi kjent i nærområdet der vi bor, og setter oss på en lokal «trattoria». De lokale retter bestilles og samtalen flyter fint langs bordet. Vi er hjemme lovlig sent, men klare for seng etter en lang dags reising.

Vi er oppe rundt kl 9, klare for å oppleve og lære om reisemål nummer 1 for oss:  Vatikanet. Dette opplegget får en vri når vi får vite at Paven holder utendørsmesse. Så vi får se Paven (riktignok på noe avstand, så selfie ble vanskeliggjort), men vi deler denne opplevelsen med flere tusen mennesker. Selve St.Peterskirken var stengt grunnet messe, så planene ble stokket om på.

Mye folk på St.Petersplassen

Da går (bokstavelig talt) ferden til den historiske delen av Roma. er konkret, Romertiden. Vi ser Colosseum, Forum Romanum og sveiper innom noe nyere historie når vi besøker minnesmonumentet over Italias siste konge.

Alle sammen +noen turister foran Colosseum!

Vi deler oss for lunsj. Møtes senere på ettermiddagen og trasker freidig nok mot utkanten av Roma. Borte er turistene, men sola stikke så vidt frem. Etter 4-5 km og det som føltes som 1000 trappetrinn senere, så er vi fremme. På en koselig liten 5-er bane skal vi spille vennskapskamp mot det lokale laget Regina Pacis (Fredens Dronning). 5-er fotball er et ukjent konsept for oss, men vi kommer gradvis inn i det og kampen ender med 4-3 seier. Dette ser deres juniortrener og han inviterer oss til en ny kamp mot hans juniorlag på kvelden. Dette ble en tøffere kamp som vi fullt fortjent taper med noe sånt som 2-10

Foran første kamp

I mellomtiden så tilbringer vi tid hos en særs hyggelig norsk-irsk-italiensk familie. Takk til våre verter og Ane som ordnet dette!

Det har blitt både småkaldt og sent når vi låser oss inne på klosteret for kvelden. Da er det godt det står en kiosk-automat der som selger diverse ting med sukker!

På torsdagen så starter vi med besøk i Vatikanet! Alle mann kommer opp og ned igjen fra besøk i kuppelen (Romas høyeste bygning), til tross for flere sliter med høydeskrekk! Tøft gjort!

Gutta får kanskje en ekstra spiller fra oven i år? 😛

En liten rast, så inn til sentrum der vi spillet oss ved Spansketrappen. Alle som en møter nok en gang presist til møtetidspunkt, og vi setter oss på bane for å ta ferden til Roma-Villareal. Vi ankommer ærverdige, men slitte, Stadio Olimpico. Vi er tidlig innenfor porten, først til kiosken og flere rekker en tur til toalettene før de blir griset ned!

Kampen er i seg selv ikke noe fyrverkeri, men Massimo som er et snev av spillegal har satset penger på mange Roma-cornere. Da de får nok cornere til gevinst med kvarteret igjen å spille så ser nok de tilskuerne som sitter over oss rart ned når en overvektig kar som ser ut som en tyggis (rosa curlingbukse og rosa pique) jubler overvettes for noe så simpelt som en 6.corner for hjemmelaget.

Roma taper kampen, men vinner sammenlagt (4-1) over to kamper og er videre til neste runde. Så det er hyggelig nok rundt oss når vi forlater stadion.

På fredag så sjekker vi ut, setter nesen for Paris og det som dessverre viste seg å være den minste og kjedeligste terminalen på hele Charles De Gaulle!

Gutta er godt gravd ned i telefonen på CDG-airport.

Derimot så gå alt etter skjema, både fra Air France og fra guttas side, så vi opplever ingen trøbbel!

Det gjelder for hele turen! Det ble en bra tur, der vi ble enda sterkere knyttet sammen, gjorde ulike ting og forhåpentligvis lærte noe om en av Europas første sivilisasjoner!

Takk til alle foreldre for positiv vilje for å få til tur og til Trygg-Arild og Dag Kristian for hyggelig reisefølge!

Vi sier arrivedderci til Roma, og planer for neste år er alt lagt (men ikke foreslått ovenfor foreldregruppa ennå