G01/02 Bredde: Tap for Tom Nordlies menn

Bærum G01/02 Bredde- Skeid G01 Bredde  1-6 (1-0)

Så var det klart for årets første kamp ute på Kalvøya! I dag var banen i god stand, det vil si merkede linjer og null måkebæsj! Vi var som alltid ute i god tid, men vi fikk telefon fra Skeid om at de sto fast i trafikkork. Så vi ventet i 30 min ekstra for å gi de rikelig med tid til å komme til kamp, og for å få forberedt seg godt nok slik at forutsetningene er like før kamp.

Oppvarming

 

                                                                Ungdom mot menn!

 

På telefonen så følger jeg med på vårt A-lag som spilte borte mot KFUM i 2.runde i NM. Det ble 4-0 tap og snipp-snapp-snute.

Skeid sitt A-lag derimot, hadde hjemmekamp mot Strømsgodset og der holdt de følge lenge. De tapte først etter ekstraomganger, så med tanke på hvordan Skeid sitt G16 breddelag var i dag sammenlignet med tidligere kamper på vårt nivå (G16 bredde), så skulle man kanskje tro at de kom med A-laget sitt mot oss etter at A-kampen var ferdig

For det var tidlig tydelig at dette ikke er laget som de har stilt tidligere i serien. Når folk på breddenivå spiller klikk-klakk og en-touch, og det er 5-6 strake pasninger på dette vis, så møter vi noen som spiller på høyere nivå.

Det ble flere baklengs etterhvert

Det er lite vi får gjort med, og vi holder stand lenge. I alle fall på resultattavla, for til tross for bra Skeidspill og press, så er det vi som åpner skåringskontoen når Teo gjør alt på egen hånd langs sin høyre kant. Generelt så vil jeg si at Teo var virkelig god i dag!

Teo (til høyre) med en virkelig knallkamp! FLOTT TEO!

De rødkledde gutta (eller mennene) fra Oslo Øst skaper og skaper, men det er to grunner til at vi kan gå til pause med en 1-0 ledelse. Iherdig laginnsats, som er vårt kjennemerke som lag! Samtidig skal jeg være storsinna nok til å si at det var iherdig laginnsats blandet med en dose flaks.

Uansett 1-0 til pause i det som viste seg å være årets vanskeligste kamp for oss.

Teo var god på kant, men Lars, Even, Leon og Håkon var også solide bak der. Håkon legger ned så mye innsats at han får en «gammel-mannsskade», nemlig krampe.

Håkon fikk god hjelp når krampa kom

                                                           

                                                           Ny omgang, ny kamp

 

Om vi var heldige i 1.omgang, så tok flaksen slutt tidlig i 2.omgang. Hvis den i det hele tatt var innom. For det har kun gått et minutt før Skeid skårer sitt første, men langt fra siste denne fine sommerkvelden. Slik fortsetter det på rekke og rad, og vi rakner som sørstatshæren i USA under Borgerkrigen (1861-1865) etter at de tapte slaget i Vicksburg. I samme metaforånd så er det rettferdig å si at vi på mange måter var som Konføderasjonen mot Unionshæren, representert i dag ved Skeid. De var bedre utstyrt og hadde mange flere medfødte/naturgitte fordeler. Så det ble bare et spørsmål om når vi skulle tape, ikke om.

Gutta skal ha solid dose ros for å aldri gi opp. Selv om 1-1, blir til 2-3-4-5 og til slutt 6, så legger vi ned et godt stykke arbeid i det vi foretar oss. Det takles, blokkeres og kjemper i hver duell. Kenneth tar jobben i forsvar, mens Frende er helt både på midt og forsvar. Skeid må ofte ty til ulovligheter for å stoppe han.

Kamp om ball, mens våre mange fans ser på!

Allikevel er det vi som står for det alvorligste overtrampet når Yonas tar hevn på en Skeidspiller. Det er korrekt rødt kort, og Eirik og jeg tar en prat med han når han kommer av. Så vi gir han en mulighet for at slikt aldri skjer igjen. Det er lov å gjøre feil, men man må lære av det.

Så ja, totalt så taper vi klart og fortjent. Allikevel lever vi fint med tapet fordi vi måtte et sats-lag med helt andre forutsetninger der vi lenge er med på dansen.

Vi tok en grundig, men rolig og konstruktiv prat etter kampen. Den varte lengre enn vanlig, men det var ikke noe dramatikk i det. Kampen var sett under ett en fin erfaring, og som Frende så godt sa det «nå fikk vi virkelig testet og sett hva vi er bra og dårlig på mot god motstand»

Vi tar nok lærdom av denne kampen!

Flott sagt Frende, og godt stykke innsats ble lagt ned av alle. Teo får spesielt ros i dag, men ekstra honnør også til Kenneth, Håkon «gamlemann» og Frende!

Neste kamp er borte mot Snarøya 5.juni kl 2030. Der har de uansett ikke noe godt A-lag, så vi håper på en mer fair kamp!