G01/02 Bredde: Seier i rotete kamp

Bærum G01/02 Bredde- Nesøya G01    5-1  (2-1)

Vi har fin flyt om dagen, og forrige kamp mot Lommedalen var nok årsbeste. Da spilte vi in fotball langs bakken, og hadde fine angrep der flere var involvert.

I dag hadde pipa en annen lyd, men vi danset allikevel tidvis. Selv om det låt surt, tonen var for høy eller rett og slett falsk.

Klare for kamp (legg merke til Julian. Han drikker som om han skulle vært på Oktoberfest)

Klare for kamp (legg merke til Julian. Han drikker som om han skulle vært på Oktoberfest)

Også i dag var vi mange, til tross for noen forfall på tampen. Så med 11 på og en benk på 5 var vi klare for kamp. Bakerst var Julian nok en gang på lån til oss, mens vi forsørget oss selv med utespillere. De første 10 minuttene er godkjent, og vi rekker også å få en skåring. Så sånn sett setter vi tidlig preg på kampen, men vi lar Nesøya komme inn i kampen. Det de manglet i antall spillere, kompenserte de med inspirerende innsats og god gammeldags tæl!

De fortjener en skåring, men Fru Fortuna er nok gul denne litt kjølige torsdagskvelden. Vi blir reddet av marginer de gangene Julian ikke når ballen. Så istedefor utligning, så øker vi til 2-0. Da kan man fort bli frista til å tenke game, set and match…. Not so fast.

Først på ballen

Først på ballen

«Endelig» skårer de mørkeblå fra beste øyområdet. Med 2-1 til pause, så er det helt åpent om hvordan poengene blir fordelt. Det er også dette jeg tar opp i pausen, Vi er gode nok til å vinne, men det er effektivitet som vil avgjøre kampen. En vei eller annen. Riktignok leder vi 2-1, men det kunne like gjerne vært uavgjort eller en knapp Nesøya-ledelse.

Når dommeren er ferdig med å sms`e, så blåser han i gang for siste del av kampen. Her tar vi mer initiativ, og da følger den «logiske» rekkefølgen med flere dueller som vinnes, dermed også baller, som igjennom fører til at vi skaper målsjanser. De få gangene Nesøya ypper seg nå, så er vi etablert bak så ingen fra Gul heiagjeng mister nattesøvnen av den grunn. Sånn sett var det mer grunn til å frykte hundene der ute som løp uten bånd.

Det at vi skaper, betyr også etter hvert mål. Flere mål, og mange nok tidlig nok til at vi kan avgjøre kampen relativt tidlig. Vårt tredje mål er på corner, som (en ellers god) keeper er uheldig med å slipper inn direkte fra slått corner. Da går luften ut av Nesøya-ballongen, og motet de hadde stiger til værs som en gassballong kjøpt på Kalvøya Cup til småbarn.

Først på ballen

Først på ballen

Det ble tettere utover i 1.omgang

Hvor er ballen?

Vi rekker å putte 4 og 5-1 før dommeren igjen kan sms`e til hvem enn han hadde kontakt med på teleon under, men også etter kampen.

Det vi kan lære av dagens kamp er at selv om vi føler vi fortjener bedre basert på spill, så må vi holde fokus på det som betyr noe. Nemlig det å fortsette skape neste mulighet, vinne neste ball, neste duell. Som dere ser, så bygger jeg opp et poeng om neste. Fremtiden altså!  Tenk fremover, ikke mimre tilbake til fordums storhet.¨

Forsvaret holdt unna med god kontroll i 2.omgang

Forsvaret holdt unna med god kontroll i 2.omgang

Vi vinner til slutt 5-1 på en middels dag. Siste mål er ved Ali, som nok en gang viser han kan skyte. Denne gang plassert opp til venstre for keeper.

Vi får lære å takle (det vi føler er) motgang og svak dommer. Slikt vil skjer igjen, og vi står bedre rustet om vi holder fokus på oss selv.

Alt i alt en ok kamp, der banen (som neppe blir brukt som puttinggreen i nær fremtid) bidrar til at spillet forverres. Ta med at vi er bedre utover kampen, og at forsvar+keeper nok en gang er solid og holder stand.