G01/02 Bredde: Mye bom, fint spill og et magisk øyeblikk

Bærum G01/02- ØHIL G01-3       3-0 (1-0)

Det har vært hektisk aktivitet for oss den siste uken, med serieåpning, cup og ny seriekamp nå. Da er det en god ting vi er mange!

Dagens kamp er gul mot hvit, mer konkret Bærum mot våre venner fra Hosle og omegn. ØHIL er mest kjent som en av Norges største klubber målt i antall medlemmer, og de gjør mye godt arbeid med å holde ungdom i aktivitet der oppe! Samtidig har de titt og ofte gode lag

Dagens kamp skulle fort vise at vi er på hugget. Vi er først på mye, men vi treffer like lite på pasninger og skudd som Statsbygg treffer på sine anslag når de skal bygge noe. Enten er det for svakt eller for hardt. For mye eller veldig mye.

Fra omtrent 10 minutter til omgangen er over, så spiller vi vår beste fotball. Det er mye bra som skjer i oppbygningen, men vår akilleshæl er innenfor motstanders 16meter. Vi har ladd skuddene våre med løskrutt av verste sort, for skuddene blir pasninger. Som oftest inn til keeper.

Vi vant mange dueller og baller på midten i 1.omgang

Vi vant mange dueller og baller på midten i 1.omgang

Det jeg liker er at vi tross alt skyter mer, at vi bygger opp angrepene ved å involvere flere spillere og at vi tar smarte pasningsvalg.

Når det gjelder forsvarsbiten, så funker det til godkjent +. Når ØHIL kommer, så har vår bakre firer (bestående av Even, Håkon, Kevin og Leon) solid kontroll. De minner mye om den kinesiske mur ETTER at mongolene ble drevet ut sånn ca på 1400-tallet. Etter at kineserne tapte et slag mot vestmongoler, så ble muren forsterket og forlenget under Ming-dynastiet. (kan anbefale Færøvik sin «Midtens rike – En vandring i Kinas historie» )

 

Kineserne gikk fra leire til å brukt stein og murstein for å forsterke murens kvalitet, vi derimot trengte ikke å finne opp kruttet på nytt. Vi klarte oss med det vi hadde. Samtidig hadde vi «Der Kaiser» Julian som bakerste skanse. Som en sveitsisk klokke, er han alltid pålitelig.

Vår egen "Der Kaiser", Julian! 100 % kjernekar og en knallgod keeper

Vår egen «Der Kaiser», Julian! 100 % kjernekar og en knallgod keeper

Etter bom nummer… ja, jeg kom ut av tellingen. Det ble nærmest en parodi. På ulike vis bommet vi. Langskudd-bom. Dødball- bom. Når vi var alene med keeper- ja, du gjettet det-  BOM.

Det skulle et dårlig angrep til, før vi endelig får ketsjup ut av flaska. Det er vår egen «Speedy Gonzales», Zidane Næss, som står for målet. Jeg ser ikke helt hvem som står bak det første skuddet, men i alle fall er returen så nær så det å bomme ville vært en mye større prestasjon enn det og faktisk skåre. 1-0, og endelig Gul jubel!

ØHIL er småfarlige på slutten, men vi leder veldig fortjent 1-0 til pause!

I pausen er det ikke så mye å si, for vi er gode på det meste. Derfor kan dere nyte denne godbiten av en låt fra James Taylor:

En haug bytter gjøres, men 4-4-2 formasjonen holdes intakt. Det går ikke like greit på skinner i 2.omgang. Om vi i 1.omgang hadde smurt skoene med blå Swix (og løskrutt), så var det gammalt klister på skoene etter pause! Spillet kladda og satt seg fast på samme måte som om en danske skulle smørt VM-skia til Johaug og Co.

Det er innlysende noe må gjøres, og mitt valg er å gå over til 3-5-2. Det kan være risikabelt å gå ned til 3 i forsvar, i og med vi leder kun 1-0. Men jeg følte meg trygg på «muren» bak. Det var på midten kampen skulle vinnes. Kenneth kommer igjen, og vi vinner det meste av dueller og andreballer.

SÅ:  Jeg skal ikke forsøke å være poetisk, bare si det som det er.

Det skjer noe som jeg gleder meg innmari over, og som er et øyeblikk som gjør alt det hverdagslige verdt å gå igjennom.

Ali har nylig begynt på laget, en hyggelig, men beskjeden gutt som har opplevd tøffe tider i Afghanistan. Han er alltid på trening, presis og er veldig høflig. Det er åpenbart at fotball betyr mye for han, og at vi kan være en arena for å inkludere han.

HAN SKYTER FRA 25 METER, VIA STOLPEN OG INN!  Takk til Fru Fortuna, men det er ikke målet som gleder meg mest.

—-Det er reaksjonen til gutta. Rent spontant så flokker de seg rundt han i en svær gruppeklem, og Julian sprinter 60 meter og klemmer rundt hele gjengen som feirer Ali! —-Moro for oss, men tenk for en opptur for han!  Fotball kan være vakkert når slike øyeblikk skapes!

Vi har kontroll kampen ut, og vi rekker å få et mål til. Det ender med 3-0 til oss.

En fornøyd bank rett før kampslutt

En fornøyd bank rett før kampslutt

Vi spiller godt, Leon er god, Patrick veldig god i en ny kantrolle. Videre så er Kenneth «mr.Midtbane» og får stjerner i boka, mens han i dommerens bok får gult kort for å «tjuvstarte» straffesparket vi fikk 😉

Alle fortjener heder og ros, ikke minst det store antall foreldre som heia og stilte opp i dag! Det er moro for gutta og meg!