G01/02 Bredde: Jevnt i underholdende kamp på Kalvøya

Bærum 01/02 Bredde- Fossum 01-2   4-3 (2-0)

Sett bort fra Asker (som brukte 1.lags spillere for å slå oss), så er det kun Fossum som har tatt vår skalp i år. De som husker til tidlig i sesongen husker at vi var gode i den kampen, sett bort fra det viktigste: Få ballen i mål.

Som en tommelfingerregel så er det lettere å spille og skåre på kunstgress enn på naturgress, myr eller åker. Alt etter som hva Kalvøya er den aktuelle dagen. I dag er banen akseptabel, men høyt gress er det kun geiter og hippier som liker.

Vi blir enige om å gå ut med høyt press og virkelig sette standarden fra første avspark. I slike situasjoner er Kenneth god å ha, men han var enten på skoletur og/eller Pokemon-jakt, så vi måtte klare oss uten lagets fremste V8-motor (riktig begrep Trygg-Arild?)

Det skulle tidlig vise seg at andre stepper opp, så det gror godt i egne rekker. Vi låner nemlig ikke en eneste spiller.

Vår aggressivitet de første 15 minuttene kan kun matches av Tyskland før 1942.

Vår aggressivitet de første 15 minuttene kan kun matches av Tyskland før 1942.

Fra første spark så er vi på hugget som veps rundt syltetøy på hytta! Vi svermer og stikker. Derfor vinner vi ball høyt oppe på banen og vi skaper farligheter. Så det er ingen overraskelse at vi tidlig tar ledelsen. Vi nøyer oss ikke med en gåll, for vi jobber på og setter lista på «skyhøyt» for resten av kampen. Både 2 og 3 kommer, samtidig som vi i denne perioden av kampen har god kontroll bakover med Even, Håkon, Lars og Leon.

Man skulle tro at ung, sprek norsk ungdom er ved god helse. De som følger vårt lag vet at vi har forsvarsspillere med verre hofte enn oldemor på 94, eller onkel Rolf som har kols, diabetes og sliter med lating av vannet.

Lars er en kriger og holder ut, men andre må (forståelig) kaste inn håndkleet etter hvert. Da kommer motstander mer inn i kamp, samtidig skifter vi våre fremste krigere for gode erstattere. Allikevel skal sant sies, vi mister noe angrepskraft når Ulrik og Patrick går ut.

Ulrik (eller Bjørn Borg?) i sedvanlig fint driv

Ulrik (eller Bjørn Borg?) i sedvanlig fint driv

Så Fossum tar initiativet og de reduserer. Så kjenner vi følelsen av spenning blåse inn over gressletta. Vår redning i resten av 1.omgang er da primært Julian. Vår solide, nei gjør det til meget gode, sisteskanse som redder med hodet, skulder, kne og tå. Når i tillegg armene er lange, så holdes buret reint for skåringer til pause.

Vi holder formasjonen, spillere derimot byttes. Nye krefter innpå. For som nesten alltid er vi mange. Det er som oftest en god ting. Det skal vise seg at det i dag kommer godt med.

For 2.omgang er det Fossum som starter klart best. Eller flaks som Asker kaller det. Jeg derimot anerkjenner at Fossum er gode, og det er moro når vi må jobbe for det. Det blir alltid bedre utvikling av det. Er ikke moro å sjekke opp damer på gamlehjemmet, når man kan gjøre det på danseband-festival!

De reduserer nok en gang, skaper spenning. Før denne skåringen så kunne begge lag puttet både en, to og tre. Det er mye bra spill, sett bort fra avslutningene. Det brennes som en pyroman som er på prøveløslatelse.

Nå er det interessant å se hvordan gutta responderer. For vi har ikke møtt så god motstand siden vi møtte Asker 1 før ferien. Nå, 23 grillpølser og 10 is senere, så er jeg spent på både fysisk og psykisk styrke.

Det ble mange dueller utover i kampen.

Det ble mange dueller utover i kampen.

Jeg maner til ro, tro og modenhet. Dette føler jeg gutta i betydelig grad svarer på. At Fossum allikevel er nære ved å utligne kommer ikke av våre feil, men at de er gode nok til å spille seg selv til muligheter. Heldigvis er vi hele tiden på nivå med de, og vi er de som skårer «next». Med 4-2 og 10 minutter igjen på klokka så begynner vel en optimist på linja å lete etter fyrverkeriet.

Fossum derimot trenger knapt nødbluss. For de står stormen av, og ror seg inn i kampen igjen ved et utagbart skudd. 4-3 til oss, men det er 5 minutter igjen. Alternativt om «naturen selv skrur av lyset». For vi spiller uten noe belysning i og med kampen er på naturperlen Kalvøya.

Nå handler det om hver eneste duell, centimeter og krefter i reservetanken. I tillegg til faktoren ved å være smarte. Det skal vise seg at vi er. Vi vinner denne kampen! Moro for «ongan».

 

Vi klarte å holde ballen i laget på slutten. Det bidro til seieren

Vi klarte å holde ballen i laget på slutten. Det bidro til seieren

Det kunne godt begge veier, men en hovedforskjell er at vi har Julian bak der. Som Trump sin våteste drøm er han en naturlig mur. Så får tiden vise om du kan få sommerjobb i USA neste år om Trump slår Hillary 8.november.

Det er også moro at Yonas får en god debut, at Lars og Håkon er gode til tross for at de kan bli deltidspasienter på Diakonhjemmet. Ulrik vet vi hva vi får av. Gode holdninger, fart, styrke og ferdigheter!

Patrick, Zidane og Kevin er alle solide i dag også. Samtidig viser Eric at han stadig tar steg på utviklingsstigen.

På backene så er Even trygg, mens Elias viser at det faktisk kommer noe godt fra Trondheim også (for ordens skyld så er skribenten enig med Christer Falck om at Åge A synger surt, og at RBK ikke hører hjemme i Europa).

Neste kamp er mot Lommedalen hjemme, og med poeng der er i alle fall en 2.plass sikret. Vi håper å se mange foreldre på den kampen også! Takk til alle fremmøtte på øya til tross for overskya vær!

Takk til fans, linjedommere og motstander for fin kamp!

Takk til fans, linjedommere og motstander for fin kamp!