G01/02 Bredde: En av våre bedre kamper!

Bærum G01/02 Bredde-Snarøya G01 Bredde    6-2 (2-2)

Høsten er for mange en lei årstid. Sur vind og regn er ikke noen oppskrift for trivsel. Slik har det også føltes for laget vårt i høstsesongen. Det har vært tendenser, men vi hadde mye lettere «seilas» på våren enn nå. Så hva skulle vente oss når vi var verter for Snarøya?

Det starter på beste vis. Vi passerer alle humper rett fra avspark. Ulrik er jo vant til å kjøre på humper når han «twintipper», og tydeligvis er ikke Kalvøyas bauger og kanter noe problem for denne karen heller. Det går fort og effektivt på høyrekanten, og vi skaper store muligheter.

Fart og teknikk = ULRIK ;)

Fart og teknikk = ULRIK 😉

Skåringen kommer tidlig også. Det har vel knapt passert 2 minutter før vi leder! Slik fortsetter det første kvarteret. Vi øker til 2-0 og alt ser ut til å være trivsel. Det mangler bare å tenne på grillen og slenge på Black Angus-kjøtt (men da hadde vel «Kong Ingar av Kalvøya» kommet med brask og bram og slukket bål…..

og kanskje moroa hadde blitt sluknet samtidig? For som i de seneste kampene så gløder vi ikke like mye utover omgang. Det vi hadde av initiativ avtar, og Snarøya vil være med på dansen. De svinger seg mellom oss, og spesielt på midten får de mer plass. Når vi også får et gult kort (en mann mindre i 5 minutter), så kommer de mer inn i kampen.

01snaroyaforanegetmal

De reduserer etter ca halvtimen og på det siste som skjer i 1.omgang så utligner de. Det ble dømt et korrekt straffespark, og på siste spark i omgangen så utligner de. 2-2, tid for en pust i bakken, råd og bananer.

Riktig dømt straffe, fint slått straffe og 2-2 til pause.

Riktig dømt straffe, fint slått straffe og 2-2 til pause.

Vi har vært i denne situasjonen før. Faktisk ganske så nylig, for det var i forrige kamp mot Nesøya. Hvordan skulle vi takle det denne gang?  Jeg var spent på om vi hadde noe lærdom fra forrige kamp. For jeg snakker ofte om læresituasjoner, og det som har skjedd med oss den seneste tiden kan definitivt være noe vi kan dra nyttig lærdom av.

Engasjert i pausen

Engasjert i pausen

Det er to ting som viser seg fra første spark på ball i 2.omgang. Det ene er at virkelig nærmer seg høst. En lang sensommer er nå starten på høsten. Det andre er at vi tydeligvis også har lært og har tatt et steg videre.

For vi vil virkelig noe når vi nå spiller. Det gjenspeiler også seg i taklinger, returløp, positiv prat på banen. Vi er som jernbanen i Kina. Alt er lagt på skinner av ypperste sort, og vi er mange som vil være med på ferden! For vi er (mer enn) full benk i dag. Alle får spilletid, inn og ut, så inn igjen. Flere hever sin prestasjon fra hva som er vist seg de seneste kamper. I tillegg er debutant Teodor fint frempå. Han har fart, fot og hodet til å spille fotball.

Tett i duellene

Tett i duellene

Vi tar tidlig kommandoen ikke bare i banespillet, men også i målprotokollen. Det blir 3-2 og 4-2 ganske så radig. Det skapes nok til å punktere kampen, men det holder seg lenge på 4-2. I de bakre ledd så har vi kontroll, selv om Håkon må ut. Kevin stiller fint opp som midtstopper, har kontroll og bidrar sterkt til at vi ikke slipper inn noe mer.

Kevin ordner det meste! Her i forsvar

Kevin ordner det meste! Her i forsvar

Derimot skårer vi (etter hvert ) 5-2 og 6-2 slik at seieren blir et faktum. Grunnlaget for dette skjer i pausen og at gutta svarer på det i hele 2.omgang.

Flere MÅL!  Philip skårer, Lars gratulerer!

Flere MÅL! Philip skårer, Lars gratulerer!

Det er flere ting jeg tar med meg i denne kampen som er gledelig. Jo klart, først og fremst at vi spiller mer sammen og klarer å holde hodet kaldt etter 2-2 til pause. Videre at spillere som Philip, Gardar, Teodor og Pretlove hever seg og viser at de kan være med på både vals, tango og «cha-cha-cha».

TAKK også til en stor kontingent foreldre som bidrar med positive heiarop kampen igjennom. Videre så har vi nå fått en egen «hoffotograf» i Elin, som tar bilder som passer fint inn i ethvert referat.

Det meste skjedde på denne siden av banen i 2.omgang

Det meste skjedde på denne siden av banen i 2.omgang

Nå gjenstår en siste kamp. Borte mot et Vollen som slo Asker forrige uke. Vi kan bli alt fra 2 til 4 på tabellen, men vi holder den «skjebnen» i våre egne hender.

Da sitter jeg på flyet til Boston for å drive med valgjuks, men kampen vil bli på kyndig vis ledet av Ole, Espen og Trygg-Arild som på ulike vis er ressurspersoner!