G01: Vi tapte for et bedre lag, men fremgangen fortsetter.

Snarøya G01-Bærum G01 7-3  (3-2)

I aldeles herlig sol så tok vi Gule 01gutter turen til alltid like trivelig Hundsund. Mer kjent som hjemmebanen til Snarøya. Når vi var verter for Snarøya på våren så endte det med 0-8 i sekken. Så målet er som alltid når vi trener/spiller, prestere bedre enn forrige gang. Er viktig å understreke at vår fremgang ikke kan måles i resultater, men prestasjonene bak de. Til en viss grad kan man argumentere for at betydelig resultatforbedring viser fremgang, men jeg oppfordrer alle til å se 01-gutta i aksjon. Det er en fryd å se hvor hardt de jobber, og i økende grad også for hverandre!

La meg nå ta lede dere igjennom kampen mot Snarøya. Som ventet er de grønnkledde flinke med ball, og i tillegg bruke hverandre som oppspillspunkt. Så det ender med vi løper i mellom, og da bruker vi mye krefter. Rett fra start så har Snarøya initiativet, og de setter 1-0 tidlig. Da var jeg spent på hvordan gutta ville takle det. Skulle vi falle som en italiensk mindretallsregjering?

Vi var jevne med Snarøya i 1.omgang. Her markerer vi solid på dødball

Vi var jevne med Snarøya i 1.omgang. Her markerer vi solid på dødball

På ingen måte! Vi plukker opp hansken, og leverer årsbeste det neste kvarteret! Vi spiller på våre styrker, og har 3-4 trekk i det angrepet vi utligner på. Langs kanten så bruker Nicolai sin fart, legger i tillegg en fin ball langs bakken til Kenneth. Det går fort nå, og Kenneth kunne løpet nærmere mål, men han velger å dundre til fra 16meter. Å Herre Jemini for et skudd! Er kvalitet på øverste hylle.

Nå Blir Snarøya litt satt ut. De er nok sjokka, og vi er jevne med de. En klar fremgang. Vi fortsetter å spille ball med og til hverandre. Det ser rimelig bra ut. Vi tar også ledelsen 2-1 på en ganske lik måte som ved utligningen. Er morsomt å se gutta da, og jeg trenger ingen annen grunn for å finne motivasjon for de kommende vintermåneder med kalde og mørke treninger. Idrettsglede varmer meg langt inn i hjerterota!

Etter at vi tar ledelsen så skal Snarøya ha kreditt for at de finner tilbake til sin stil, og jobber seg inn i kampen igjen. Sakte, men sikkert som et sveitsisk ur tar de over. Da er det kun spørsmål om tid før de utligner. Dessverre slår denne spådommen til, og med 10 minutter igjen av 1.omgang så står det 2-2 på tavla.

Etter den gollen så mister vi litt tro, og Snarøya rekker å skåre en gang til før pause. Men vi presterer godt i 1.omgang.

I pausen så trekker vi i skyggen, og det er sett i ettertid en god metafor på vår 2.omgang.

2.omgang kan oppsummeres med at vi står i skyggen

2.omgang kan oppsummeres med at vi står i skyggen

For vi faller i kvalitet jo mer 2.omgang spilles, og det faktum at Snarøya skårer flere mål ødelegger vår vilje til å jobbe knallhardt. Det blir mer halvveis og vi fremstår mer som «glasurgenerasjonen» enn det jeg liker å innse. Her har vi en lærepenge, og det er at vi skal alltid tenke på to ting når vi spiller

1) Prestasjoner, ikke resultater.

2) Fremover. Ikke bakover. Det som har skjedd, har skjedd. Vi må tenke på det vi kan gjøre noe med. Nemlig vår prestasjon i neste sekvens.

Kenneth står for en fin enkeltmannsprestasjon når han fra langt hold setter inn en redusering like før slutt. Det bor mye fotball i den gutten, så det blir spennende å følge hans utvikling videre.

Totalt sett er vi gode i 1.omgang, og vi ser tegn på godt lagspill. Vi viser vilje og tæl. Dette faller utover i 2.omgang når Snarøya har avgjort kampen. Så her må vi bli flinkere på å tenke prestasjon fremfor resultat. Kampen sett under ett er en bekreftelse på det vi har sett de siste månedene. Vi utvikler oss som lag.