G01: Positiv fremgang både i spill og mentalt

Bærum G01-Fornebu FK G01   0-4 (0-3)

Vi husker tilbake med gru på vårkampen mot våre stripeklede motstandere lokalisert på grensa mellom Oslo og Bærum. Den endte med 0-9 i sekken. Siden da har guttene våre på 01-kullet hatt fremgang. Vi har gjennomført flere fine seriekamper, og i Norway Cup kvalifiserte vi oss til A-sluttspill.

Denne positive fremgangen har jeg også lagt merke til på trening. Der har vi solid oppmøte, og guttene jobber med og for hverandre for å bli bedre.

 

Kampen sparkes i gang på vår fantastiske stadion, og været er også med oss. Hva kunne så gutta by på til de 30 fremmøtte? Vel, kampen starter tungt. Fornebu viser seg som et veldig godt lag, og de har bra lagspill. Det går på få touch, og bevegelse hele tiden. Det går rett og slett litt for fort for oss. I stor grad kompenserer vi for det med gode returløp, og at vi kaster oss som hockeyspillere i «Box play» når skuddene fyres av. Til tross for solid innsats, så vinner ferdigheter over kjemping. Ikke noe å si på det, og Fornebu FK skårer både 1 og 2 får klokka har passert et kvarter. Så på sidelinja så var både jeg og assistent Sander spente på hvordan resten av kampen ville forløpe. Skulle vi rakne og oppleve tosifret?

Et av mange gode forsøk på å gjenvinne ballen fra Fornebu FK sine 01-gutter

Et av mange gode forsøk på å gjenvinne ballen fra Fornebu FK sine 01-gutter

På ingen måte! Vi ble faktisk bedre og bedre utover i kampen. For all del, jeg er ikke Stevie Wonder. Så Fornebu FK får masse velfortjent ros for spillet, men vi hever oss sett ut i fra det første kvartet. Vi legger om fra 4-4-2 som viste seg å bli en smule naivt, til en mer defensiv 4-5-1. Jeg misliker sterkt å spille 4-5-1, men jeg misliker også å vaske huset. Det må allikevel gjøres hvis lørdagskosen skal føles riktig!

Coach Massimo følger med rett før pause

Coach Massimo følger med rett før pause

I pausen gjør vi en haug med bytter, og guttene er flinke på å hjelpe en nyansatt trener med å finne riktige posisjoner og komme med råd. Vi er nærmest som et eget lite parlament, heldigvis uten den britiske varianten med rop, skjellsord og annet bannskap.

Med frisk giv så gyver vi løs på 2.omgang, og nå nøytraliserer vi i større grad Fornebu FK. De får fortsatt til noe, men vi løper ikke rundt som hodeløse høns. Nå vil jeg si vi i alle fall er oppgraderte til høns, ikke dårlig bare det.

Offensivt så stopper det litt opp. Nikolai og Kenneth forsøker, men de er like alene der som det Robinson Crusoe var på sin øde øye. Så i og med ingen har Supermann-DNA så blir det lite ut av deres gode innsats.

Vi forsøker å flytte spillet over på offensiv halvdel

Vi forsøker å flytte spillet over på offensiv halvdel

Defensivt så har Lars og Håkon med god hjelp fra resten god kontroll. Det er kun halvveis i omgangen at Fornebu FK kommer seg igjennom menger av gule bein. Nr.8 på de sender av gårde et knallskudd, og selv om Julian slenger seg som selveste Neuer, så går den i fingertuppene og stolpe inn. Denne prestasjonen av Julian hadde fortjent en bedre skjebne.

Helt på slutten så skaper vi noen overganger, og har noen skudd på mål. Dessverre så sovnet aldri Fornebu FK sin keeper, for han redder våre hederlige forsøk.

Her ser vi at gutta viser stolthet! Kjempeinnsats uavhengig av resultat

Her ser vi at gutta viser stolthet! Kjempeinnsats uavhengig av resultat

Etter kampen så berømmer jeg gutta for den fine måten de håndterer den vanskelige kampinngangen på! Det er lettest å gi opp, men det at vi nekter å gjøre nettopp det tyder på at vi har lært noe av de siste månedene. At det handler om personlig stolthet når man møter motgang, og man velger feil løsning om man gir opp.

Det er en lang vei for å bli best mulig, men når vi legger dagens innstilling til grunn, så er jeg positiv på at vi ikke går «Paa gjengroode stier»

Takk til Fornebu FK og en god dommer for en fin kamp nede på Sandvika Stadion!