G01 Bredde: Reiseopplegg Kina

G01 Bredde blir det fjerde Bærumslaget som drar til Kina. Reiseleder Massimo begynner å få en «gefuhl» på hva som funker og ikke, og følgende er reiseopplegget for gutta under sommerens tur der vår vert og venn Liu tar oss vel imot:

Massimo og Liu (som for øvrig jobber som seismolog)

Dag 1:  Ankomme Beijing. Sjekke inn, så gå rundt i nabolaget rett utenfor Beijing. Det gjelder å holde seg våken da vi ankommer morgenkvisten lokal tid.

Dag 2:  Første dag der vi starter med å ta bane til Wangfujing (hovedgaten i Beijing). Himmelske Freds Plass, Forbudte By og opp til Tempelhøyden. Nattmarkedet på kveldstid.

Dag 3: Sommerpalasset. Hutongene og så for å besøke Nord-koreansk restaurant på kvelden der alt er av og fra Nord-Korea.

Dag 4: Fri vandring halve dagen. Så besøke den norske ambassaden med lett mat.

Dag 5:  Reise til vår vennskapsklubb Zhouzhuo. Vi blir tatt imot på togstasjon og vi bor lokalt. Felles middag med spillere og klubbens leder på kvelden der esel står på menyen!

Våre venner i Zhouzhuo

Dag 6:  Muren. Vi reiser til et øde sted der det ikke er turister ved Muren. Går 4-5 km, så ned og hjem igjen.

Vandring på muren uten andre folk

Dag 7: Lokal vandring i Zhouzhuo og kamp mot våre venner på ettermiddag med påfølgende middag.

Dag 8:  Tur til kysten av Gulehavet. Qinhangdao. Vi reiser med lokaltog og får nye venner underveis på toget. Overnatter.

Slitne hoder og kropper på vei til Qinhuangdao

Dag 9: Reiser fra Qinhangdao tilbake til Zhouzhuo. Siste kveld der.

Veldig få, om noen, vestlige turister å spore i Qinhangdao. Men de har cola!

Dag 10: Til Beijing, så hjem. Forhåpentligvis proppfulle av opplevelser og kunnskap (alle blir quizet på basic kinesisk historie.