G01: Årets tøffeste test!

Bærum G01-Stabæk Jr 2    4-1  (2-1)

Gutta har spilt 3 seriekamper så langt som har medført 3 av 3 seire. To enkle, men vi fikk testet oss forrige uke mot Lommedalen (2-1). I dag skulle det vise seg at det ble enda tøffere, selv om sluttresultatet ikke indikerer det. Samtidig så skal man ikke se seg blind på at laget heter Stabæk junior 2, for i motsetning til oss så er det like lite samarbeid mellom de ulike lagene i Stabæk som det er mellom Sør-Korea og Nord-Korea. De anerkjenner knapt eksistensen til hverandre.

Er vel få klubber som kan matche opplegget til Bærum med speaker, innmarsj, musikk,åpen kiosk og kampreferat samme kveld med aktuelle bilder. Tar dere utfordringen Stabæk?

Derimot så har dette Stabæk-laget mange ex-sats spillere som nå er en kul vennegjeng som spiller med litt lavere press enn i sats-dagene. Så det er mye kvalitet i laget, om enn etter eget utsagn «ikke så mye kondis lengre» (overhørt av en av dems 98gutt, som nylig avslutta russetida).

Vi får en drømmeåpning. Vi skårer med en gang, og dette angrepet er inngangspenger verdig. For det er vel 7 spillere, inkl keeper Espen, som er borti ballen på en-touch før kula sitter i nota. 1 min, 7 spillere og et vakkert mål som naturlig betyr at vår eminente speaker kan spille «Bærum Bærum» tidlig.

Sistemann på ballen var Aron, som dessverre måtte ut med skade like etterpå.

Aron dominerte på sin kantplass

Vi fortsetter med godt pasningsspill det første kvarteret og vi skårer 2-0 på en godt slått ball i bakrom. Denne gang finner lagets dynamiske duo hverandre. Frederic til Thomas og elegant runder du keeper for 2-0!

                                                                 Nå tar Stabæk over!

 

Stabækgutta har god lagånd, de gir ikke opp. Derimot slår de knallhardt tilbake. De tar over spillet, har mer ball, mer presise pasninger og skaper muligheter. Kun en meget god Espen i vårt mål hindrer at de får mer enn et mål før pause. Den skåringen kommer på et gjennomspill der vi hele veien er et steg bak.

Selv vi Gule kan innrømme at vi slapp heldig fra det med en 2-1 ledelse til pause (skåring av Hurleen som kommer fra en sterk fotballfamile). Her fortjente våre venner fra bygda Bekkestua bedre. Men med FrP i regjerning så er det vel distriktene som får svi? I alle fall fikk de ikke melket kuene sine i form av mål resten av omgangen.

                                                                 Ny omgang, ny kamp

 

Om Stabæk var best i 1.omgang og det skal vi gi dem rett i, så var 2.omgangen ganske ulik den første. For om det er russefeiring eller annet som satt sine spor vites ikke, men de stripete gutta løp mindre, traff mindre og avsluttet færre ganger. Fortsatt ikke ufarlig, men samtidig så var det noe tannløst i offensiv 16-meter. Det ble som med Nord-Korea sine raketter, mest tomme trusler.

Når bortelaget har løpt fra seg, så tar vi mer over. Spesielt på kontringer. Det er slik vi også punkterer kampen. 3-1 kommer med cirka 20 minutter igjen å spille. Innbytter Hveem legger en fin ball til Sander som plasserer ballen ned i hjørnet for keeper.

4-1 kommer ikke så altfor langt etterpå. Nå har bortelaget løpt både av og fra seg. Så det skal to pasninger til fø rommene oppstår. Så det blir mer taklinger, ofte av det sene slaget. Så med frispark fra 18meter, så tar kaptein Gaute ansvaret. Gutten har fullt opp med hjernerystelser og eksamener, men har tid til å bidra på fotballen og.

En hardt slått frispark og kampen er punktert som et dekk under Le Tour de France! 4-1.

Slutten er rotete fra begge lag, nå er det mest av feilpasninger og brudd i mot. Vi klarer å stange imot defensivt og viser at vi nok har et bedre kondisjonsgrunnlaget enn «de Blaa. Det er vel det som også utgjør hovedforskjellen utover kampen.

Det ble mye rot på midten av begge lag utover 2.omgang.

Så sender vi en bukett blomster og eske konfekt til Espen som holdt oss inne i kampen når det sto på som verst!

Til slutt takk til alle Gule og Blaa som lagde fin ramme rundt kampen! Det var for en gangs skyld ikke kaldt på «Kadda» og hadde en enkel hedmarksgutt kunne telt til mer enn 60, så hadde vi nok endt opp med undt 72 stk på tribunen!

Varmt i dag