G00 med seriesølv i G14 1.divisjon

Kamprapport G14 1.divisjon: Vestre Aker – Bærum Sportsklubb 0-1 (0-1)
Voksen Kunstgress, onsdag 24.9 kl.1855
Mål: 0-1 Jesper (Assist: Victor)
Sjanser: 17-15 (4-11)
Cornere: 6-3 (5-2)
Gule kort: Jesper (BSK), Mikkel (BSK) og Magnus (Vestre Aker)
Tilskuere: ca. 80

Bærum måtte vinne denne siste seriekampen for å ta seriegull. Samtidig måtte Kjelsås avgi poeng mot Snarøya. Ettersom Vestre Aker også kunne ta seriemesterskapet med uavgjort eller seier, ble onsdagens kamp preget av unormalt mye kjemping og vilje fra begge lag, uten at finspillet begge lag kan stå for kom til uttrykk. Bærums mål kom etter et flott frisparkinnlegg fra Victor. Jesper kjempet seg til plass foran målet og headet inn kampens eneste mål etter en god Bærumperiode. Resten ble en jevn og tøff batalje, hvor Bærum var best i første omgang og Vestre Aker presset som gale i andre, uten å lykkes med utlikning.

Oppgjøret Snarøya – Kjelsås startet en time senere, så de ivrigste gultrøyene fikk også med seg andre omgang her fra sidelinjen i håp om å kunne feire før leggetid. Ingen av disse lagene viste snev av storhet i en puslete kamp, som lenge så ut til å ende med uavgjort 1-1. Dessverre: To minutter på overtid kontrer Kjelsås inn mål, som er det siste som skjer i kampen. Seriemesterskapet går med det til blåtrøyene, som vi riktignok har slått i begge kamper i serien. Marginalene er jaggu små…  Men etter innsatsen på Voksen, VINNER vi sølvet og taper ingenting. Bra jobba Bærum og gratulerer til Kjelsås!

I motsetningen til de fleste andre lag i 1.divisjon, har Bærum SK faktisk brukt storparten av G14 seriespillet til spillerutvikling og ikke konsekvent «toppet» laget for å få resultater. Følgende fakta om årets G14 seriespill kan oppsummeres:

  • Antall spillere benyttet til kamptropper G14 1.divisjon: 30
  • Antall spillere som har spilt samtlige seriekamper: 0
  • Keepere benyttet i troppen: Anders (9) og Espen (8)
  • Flest mål i seriespillet: Mikkel (14), Mahan (8), Magnus og Scott (5)
  • Flest assist i seriespillet: Jesper og Mahan (5), Victor og Scott (4)
  • Høyest snitt, mål per kamp: Mikkel (1,00), Mahan (0,57), Henrik, Håkon og Tobias (0,50)
  • Høyest snitt, assist per kamp: Kristoffer (0,50), Jesper (0,45), Mahan (0,36)
  • Gule kort: 8, fordelt på 6 spillere, Rødt kort: 1
Historisk: Siden G94-årgangen tok seriemesterskapet i 2008 har ingen G14-lag i klubben endt like høyt på tabellen, eller tatt flere poeng per kamp i 1.divisjon enn G2000.