G 99 Bredde: Hele laget bak seier mot Asker

Asker G99 Bredde-Bærum G99 Bredde 1-2 (1-1)

Vi hadde en tøff sesong i fjor, der vi tapte både ofte og mye. Vi er på papiret litt sterkere i år, men hvor mye vi er forbedret er vanskelig å si. Når man i tillegg er en liten tropp, så må man gjøre det beste ut av det hele!

I dag er halve laget 00bredde og 01-2sats, og de trenere skal ha stort TAKK for å tenke på mer klubben enn sitt eget lag!

Eneste «luksusproblem» da er at vi er særs lite samspilte. De 11 utpå banen til enhver tid vet (foreløpig) lite om hverandres styrker og svakheter. Så jeg forestiller meg vi fremstår som et russisk boyband fra 80-tallet.

Uansett. Kampprat handlet om å tørre! Tørre å prøve, om vi så feilet, så fikk det være. Videre skulle vi jobbe steinhardt. Innsatsen skulle kun stå bak Johan Muehlegg sin når han var på sitt mest dopa.

Dette lykkes vi med, for Asker tar kontroll over både ball og kamp (det henger merkverdig ofte sammen de to komponentene der). Det som er gledelig er at vi holder avtalen og legger ned kilometer i løp. Så selv om de hvitkledde har ball, så reduserer vi antall muligheter de skaper.

Når det gjelder å skape, så for vår del er det primært på overganger vi er farlige. Primitive i spillestilen, men vi er giftige når vi først er frempå.

Det meste foregikk på vår halvdel

Det meste foregikk på vår halvdel

Vi tar ledelsen når vi slår en lang ball som vår raske spiss Kenneth fra 01 er på jakt etter. Han er riktignok 2 år yngre, men han er raskere og sterkere (!!) enn de fleste på den grønne Risengabanen. Han kommer alene med keeper, og er iskald når avslutningen blir plassert til venstre for keeper. Det betyr 1-0 til oss, og optimismen brer seg. Dette virker faktisk mulig.

Selv om vi skårer, så fortsetter kampbildet som før. Rett og slett fordi Asker spiller bedre enn oss. Men vi kompenserer med innsats til 1000, og det er kun like før pause at de klarer å redusere når de slår et innlegg som vi ikke får klarert i egen 16meter.

Helt fortjent utligning, men vi stanger unna de siste 10 minuttene og går til pause, og kan skrelle en velfortjent banan på stillingen 1-1

Samhold i pausen

Samhold i pausen

Vi gjør noen bytter, men holder på 4-5-1 formasjonen. Mens jeg snakker, så føler jeg gutta har fått et mentalt løft. Det kan bare være innbilling, men følelsen av at de tror føler jeg er tilstede. En følelse som for øvrig er forbeholdt søndag kl 11 til kl 12.

Vi starter 2 omgang med å tørre å holde ball og forsøke oss på pasninger langs bakken. Det er tydelig gutta har fått den mentale «boosten» jeg ante i pausen, og selv om vi ikke spiller feilfritt, så er det så innmari godt å se de tør å prøve!

Etter hvert som omgang tikker av gårde, så blir de hvite bedre og bedre. Vi kjemper, jager og sliter. Det, sammen med en god keeper i Joshua, gjør faktisk at vi klarer å holde oss inne i kampen.

Asker blir litt frustrerte, men de er mer forberedt på vårt spill i 2 omgang. Derfor er vi sjelden på farlig visitas.

Dommeren, som for øvrig var veldig god, ser på klokka og den passerer 40 spilte i 2 omgang. Vi får et sjeldent frispark når vi er på motsatt halvdel. Avstanden er rundt 25 meter, klokka er nå 3 minutter på overtid. Tom fra 00bredde går frem.

Som Clint Eastwood i «The Good, the bad and the ugly» så ser han fryktløst på keeper. Han tar noen steg og fyrer av. Skuddet er knallhardt, går i bue over keeper og de befriende herlige centimeterne mellom tverrligger og keeper.

2-1 til oss, med knapt noen sekunder igjen. Foreldre klapper, jeg klemmer mødrene og spillerne er «happy, happy, happy»

Asker rekker ikke skape noe på den korte tiden som er igjen, og vi raner oss til en 2-1 seier.

Det som gjør meg glad og stolt er guttas utrettelige innsats. Som oftest føler man at man ikke får betalt for innsats på resultattavla, men i denne kampen fikk vi det i mangfold!

Om vi vinner eller taper fremover er ikke det viktige, men fortsett å jobbe sammen og for hverandre!  Da blir alt så mye bedre!