Fredags Fakta: Dragan Njegic

Dragan Njegic er navnet, høres sikkert veldig utypisk nordisk ut. Ikke noe rart siden han  opprinnelig kommer fra Kroatia og siste 18 år bor jeg sammen med sin familie her i Norge. Han er trener for J2002 der jentene nyter godt av hans kunnskap og erfaring.
Dragan startet sin fotball karriere som en 6 åring i sin lille hjembyen og klubben NK Dinara Knin som alltid var kjent som rekrutterings base for store klubber i region. Som en lovende junior spiller ble han flere ganger invitert å være med Hajduk Split på store junior turneringer i Pescara ( Italia ), Rennes ( Frankrike ) og Karlsruhe ( Tyskland ). I 1986 fikk han tilbud om permenent overgang til Hajduk Split
– Alder: 47 år
– Favoritt spiller: Maradona, Zidane, Dragan Stojkovic, Franco Baresi, Vidic
Favoritt trener: av eldre generasjon Arigho Sacchi ( jeg likte Milan generasjon på 80 tallet ) av nyere generasjon Antonio Konte, liker hans filosofi om «total fotball»
– Personlig målsetting: Grasrottrener C lisens
Målsetning for laget: individuell utvikling gjennom valg av riktige øvelser, taktisk og fysisk vekst i forhold til alderen og selvfølgelig best mulig scoring både i serien og på cup.
– Fritids interesse: Etter ganske mye engasjement med to aktive barn og på fotball banen, har ikke jeg så mye tid til overs for meg selv. Likevel finner jeg alltid litt tid for en gåtur med hunden eller sykkeltur når det er mulig 😀

Fun Fact:

I 1986 fikk han tilbud om permenent overgang til Split og stipend mulighet. Der har han delt garderobe med en del, i senere tidspunkt, internasjonalt store stjerner og på kroatiske landslaget. Alen Boksic ( Lacio, Juventus..), Robert Jarni ( Real Betis, Juventus, Real Madrid), Slaven Bilic ( Karlsruhe, Everton, dagens manager i West Ham ) osv. Dragan klarte markere seg på midtbane både i def. og offensive oppgaver. Etter hvert ble han flyttet til libero, og denne posisjon spilte han veldig lenge. I år 1987 ble han tatt i Kroatisk U18 lag som ble et rekrutterings lag for det store Jugoslaviske landslaget. Senior karriere gikk dessverre ikke som forventet. Dragan opplevde at han aldri fikk sjansen til å vise seg frem i Hajduk, delvis grunnet mange skader. Returnering til hjemmeklubben var en naturlig valg for å bygge opp selvtilliten igjen. Kort tid etter fikk han nytt proff tilbud fra annen divisjon lag NK Sibenik. Der fikk Dragan mye spilletid, riktig utvikling og selvtillit. Men kariarre som fotballspiller ble bråstoppet pga krigsutbrudd i Kroatia i 1990, og livets utfordringer gjorde at han ble helt borte fra fotball i mange år.