Fortjent tap i lokaloppgjør

Bærum Jr. Rekrutt – Jutul/BVH 1-6 (0-3)

Det var duket for et skikkelig oppgjør da skolekamerater og nabolag møttes til dyst på Sandvika Stadion første dag i Juni kl. 20:15. Med rekordoppmøte på tribunen lå alt til rette for en god kamp. Til nå har Bærum Jr. Rekrutt stort sett vist upåklagelig innsats og vilje (sett fra trenernes ståsted) i kampene våre, og på agendaen før kampen var igjen ”aggressivitet” et stikkord. Dessverre mislyktes vi fullstendig på dette punktet fra dommeren blåste i gang første omgang til vi gikk inn til pause. Jutul/BHV er et ”fysisk” lag med gode enkeltspillere som tidvis overkjører oss i viktige 50/50 dueller stort sett over hele banen. De er rett og slett tøffere enn oss i duellspillet, og vi blir skubbet for lett unna. De får lagt et trykk på oss de ti første minuttene, og vi evner ikke verken å treffe medspillere eller få ballen klarert langt nok når vi prøver på det. En ellers god backlinje sliter også med å holde linja og falle av når bakromspasningene kommer, og på midtbanen henger vi hverken godt sammen eller vinner duller. Jutul/BVH går tidlig opp i 1-0 etter flott angrepsspill, før de midtveis i andre omgang går opp til 2-0 etter et innlegg. Vi må flinkere til å plukke ut spillere i egen 16-meter og ta ansvar dersom motspillere står ledig. Vi evner midtveis i 1. omgang å heve oss noe, og vi har en heading i tverrliggeren ved Eivind, samt flere farligheter vi burde og kunne omsatt til mål. Samtidig er det Jutul/BVH som fortsatt er farligst og mest effektive, og 3-0 kommer etter en forsvarstabbe fra vår side, hvor igjen kommunikasjonen er fraværende.

Vi legger om til 4-4-2 i pausen, og legger ikke noe imellom når vi oppsummerer første omgang. Vi forventer av samtlige spillere en helt annen attitude og innsats, og blir enige om at i de siste 45 har vi ingenting å tape.

De første 15-20 minuttene av 2.omgang er vi ganske gode, og vi skaper mange nesten-sjanser. Dessverre får vi ikke ballen inn i nettet, som ville gitt oss kamp igjen. I stedet setter Jutul/BVH spikeren i kista etter 62 minutter, og kampen er i realiteten over. Vi reduserer til 4-1 med 15 minutter igjen å spille, hvor vi endelig ofrer alt i feltet etter ett innlegg. Vi bestemmer oss for å legge om til tre bak for å gi oss mer trykk fremover, men i stedet blir det mer rom til Jutul/BVH som setter to mål til som gir et stygt 6-1 tap.

I dag la vi ikke ned innsatsen vi skulle, både med og uten ball, og det vil man alltid bli straffet for, spesielt i slike fotballkamper. Innsats vil alltid være det mest grunnleggende og viktige i en fotballkamp, og i dag manglet det hos for mange spillere. Kanskje skyldes det høye skuldre og tilrop fra tribunene, men det er ytre faktorer man er nødt til å ta lærdom av og håndtere bedre til neste gang om man ønsker å bli en bedre fotballspiller. Heldigvis vil man alltid få nye sjanser til å revansjere seg, og allerede førstkommende tirsdag 06.06 får vi muligheten i cupen mot Oppegård på Sandvika Stadion. Vi takker for oppmøte og håper å se like mange på neste kamp!