En leksjon i effektiv fotball!

 

Kilde: Notoddenfk.no

A-laget besøkte fredag kveld Notodden for det som hvert år er regnet for en tøff bortekamp. Denne kvelden var intet unntak! Åpningen av kampen er jevnspilt med ett lite overtak til vertene, forholdsvis forventet. Notodden rekker dog ikke å skape noe før dommeren tildeler de ett straffespark etter ett snaut kvarter. Angivelig korrekt, men situasjonen opplevdes som noe uryddig fra vår side. Etter 1-0 føles det som vi tar over banespillet, dog resultatløst. Vi noterer ett par halvsjanser men mangler nødvendig presisjon og temposkifte for å bryte skikkelig igjennom ett velorganisert Notodden. Vi var klar over at Notodden var sterke på dødballer, da er det spesielt irriterende at vi ikke makter å gjøre noe med det. 2-0 kommer etter 25 minutter på hjørnespark. Resten av omgangen er jevn og vi går til pause skuffet over at vi roter det til ved noen anledninger, men var ikke totalt fortvilet over prestasjonen.

Fortvilelse får vi dog kjenne på ved flere anledninger i den andre omgangen. Notodden er klasser bedre enn oss i det å spille effektivt og utnytte feil. 3-0 kommer etter ett unødvendig balltap på egen halvdel, 4-0 etter hjørnespark og når vi trodde at det ikke kunne bli verre så detter ett frispark inn i lengste hjørnet etter litt klabb og babb i feltet. Vi viser helt enkelt ingen evne til å forsvare dødballer i denne kampen og mot en av favorittene i 2 divisjon holder dette rett og slett ikke mål!

Vi reduserer til 5-1, ett godt gammeldags trøstemål, men en fin prestasjon av juniorspiller Jon Rønning. Og er det noe positivt vi kan ta med oss er det at vi fikk gitt mange unggutter sjansen og høstet noen nødvendige erfaringer.

Etter å ha startet treningskampene med gode resultater har mars måned vært en resultatmessig blytung måned som toppet seg totalt med ett tøft nederlag i kveld. Neste helg spilles siste treningskamp borte mot Pors Grenland, og deretter braker det løs med kamper hvor det utdeles poeng. Innen den tid må vi korrigere en rekke elementer i spillet vårt og ikke minst finne tilbake til råskapen som kjennetegnet oss i høst og tidvis tidligere i vinter.