Ellevilt da Dauda kom inn

(FFK-Bærum 5-7) 30 minutter før full tid entret Dauda Bortu banen på stillingen 2-2. Da kom det 8 mål til!

Det er ingen skrivefeil. Bærum-juniorene presterte å vinne med sifrene 7-5 borte mot Fredrikstad i den viktige interkretskampen torsdag kveld. Om det var høstmørket eller flomlyset som var årsaken vites ikke. Men begge lag fremviste sprudlende angrepsspill kombinert med noen lekkasjer i forsvaret.

Ola Moe og Markus Fjørtoft ga de gule en kanonstart med 2-0 etter ti minutter. Så slapp vi vertene inn i matchen igjen og måtte gå til pause med 2-2. Spillet bølget fram og tilbake uten flere nettkjenninger i starten av andre omgang, men da Dauda Bortu kom inn snaue halvtimen før slutt endret kampbildet seg totalt. Unggutten sprudlet og herjet og satte selv inn to mål og sto også bak fremspill til flere målsjanser og satte også kula i stolpen selv.

Men det tok svært lang tid før Bærum-gutta avgjorde oppgjøret, for forsvarsfeilene fortsatte selv om vi skapte svært mye foran Fredrikstads mål.

Dauda laget 3-2, vi jublet, FFK utliknet umiddelbart. Jakob Strompdal laget 4-3, vi jublet igjen, bare for å la FFK utlikne igjen. Først cirka ti minutter før slutt ble det avgjort. Dauda satte selv 5-4 før Nikolai Takle Hagen ga oss et pusterom bare minuttet etter med 6-4. Og så punkterte Frederik Lindquist kampen med 7-4. Etter en neglebitende andreomgang var FFKs siste redusering til 5-7 den eneste goalen vi ikke brydde oss særlig om.

Bærum passerte FFK på tabellen med seieren, som kan vise seg viktig i en meget spennende høstsesong.