Drama og gråt på Nadderud

(Stabæk-Bærum 2-2) Bærum-juniorene leverte en kanonmatch mot Stabæk, men ble frarøvet seieren på overtid. Tøffe gutter gråt etter kampen, men poenget var særdeles viktig.

.

.

De gule var nemlig klart best og stoppet gullspekulasjonene i naboklubben. Frederik Lindqvist og Marius Koss ga Bærum en tidlig 2-0 ledelse, og siden fikk ikke tabelltoeren som kjempet mot Vålerenga om interkretsgullet en eneste målsjanse. Bærum var derimot svært nær å øke ved flere anledninger. Da 90 minutter var passert hadde alle på Nadderud, både frustrerte Stabæk-spillere og jublende Bærum-gutter og tilskuere, innsett at dette ble borteseier. Så glapp det.

Stabæk sendte et langskudd i mål etter 91 minutter. Og det skulle ikke gå verre enn at et tvilsomt idømt straffespark ble kampens siste spark på ballen. Kula satt i nettet bak Sofus Rasmussen etter 93. Og Bærum-gutta, som hadde vært best gjennom samtlige 90 ordinære spilleminutter, måtte paralysert innse at naboene fikk et poeng og vi mistet to. Flere av gutta var utrøstelige og gråt åpenlyst etter kampen.

Interkrets 2013 har utviklet seg til den mest spennende noen gang. Med en eneste gjenstående kamp er det fortsatt bare tre poeng som skiller lag nummer 4 og lag nummer 11 på tabellen. Den siste innebærer nedrykk.

Hadde vi før kampen visst vi skulle få poeng i går, hadde vi vært fornøyde med det. Det innebærer nemlig at Bærum fortsatt er over streken og selv avgjør hvorvidt vi spiller i toppdivisjonen neste sesong. Seieren vi hadde i lomma, hadde ikke endret på det faktum at vi må gjøre en god kamp til dette året.

– Det er forferdelig for gutta akkurat nå. Men poeng her var viktig, og det var når det kommer til nedrykksfaren faktisk ikke så nøye om vi fikk ett eller tre. Det er ekstremt viktig at vi den siste uka tenker på at vi har tatt store steg i løpet av sesongen, og vi er et meget godt fotballag som også er i veldig god form. Vi spiller med unge gutter som mange har utviklet seg ekstremt bra det siste halve året. Vi tar den siste kampen og så er vi veldig fornøyde med å ha klart oppgaven, for det tror jeg bestemt vi klarer, sier trener Lars Richard Bache.

Det er ingen tvil om at årets sesong er en stang-ut sesong. Vårsesongen var trøblete, og kampen i går er ikke den eneste der poeng har gått fløyten på overtid, på uheldige dommeravgjørelser eller annen uflaks.

Samtidig har vi rotet det til for oss selv med noen svake prestasjoner mot antatt svakere lag tidlig i sesongen som vi har måttet bære med oss hele veien.

– Læringskurven har vært bratt for disse gutta. Men jeg er rimelig sikker på at vi går inn i den siste kampen med stor selvtillit, og at det er et annet lag som gråter over nedrykk onsdag som kommer, sier Bærum-treneren.

Sarpsborg og Asker bør ha klart seg på målforskjell. Og Follo bør hamle opp med bunnlaget Ull/Kisa i den siste runden. Men LSK må ha poeng mot seriemester Vålerenga i noe som kommer til å bli en nervebitende affære for kanarifuglene. Fredrikstad må slå Sarpsborg i et tøft lokaloppgjør i Østfold, Lørenskog må ha poeng i minusgrader i Valdres, mens Skeid må ha poeng mot Asker. Bærum-gutta kan klare seg uansett resultat, men seier hjemme mot Oppsal gir garantert fornyet kontrakt.