Derby med drømmer og demoner

OPP OG NED: Nabooppgjøret mot Asker ble en kamp med mange opp og nedturer. FOTO: ANDERS HAMMARGREN

OPP OG NED: Nabooppgjøret mot Asker ble en kamp med mange opp og nedturer. FOTO: ANDERS HAMMARGREN

(Bærum-Asker 4-4) Med normaltilstanden gjenopprettet, falt alt i grus på overtid.

Det var selvfølgelig Magnus Ask Mikkelsen som skulle få avgjøre. Digge, deilige Ask. Sørlendingen som er gulere enn de alle fleste. Han som varmer benken, men som aldri klager. Det ser i hvert fall aldri sånn ut. Han ofrer alt i hver duell, om det skulle ende med neseblod eller hjernerystelse spiller ingen rolle. Så lenge Ask vant duellen.

Magnus Ask Mikkelsen satte inn 4-2. Det var som et tegn om at jorda fortsatt var rundt. At sola – den gule sola – i morgen atter ville stå opp i øst og gå ned i vest.

4-2. Normaltilstanden var tilbake. Balansen gjenopprettet. Ha! Det var så godt at dersom noen hadde pirket deg på ryggen og sagt «visste du at Kissinger faktisk ikke fikk fredsprisen, det er bare en ondskapsfull spøk».

«Næææh! Ha ha ha. Det er jo helt sjukt. Og den har de greid å holde på så lenge», ville du ha svart før du hengte deg meg på resten av publikum som ropte BÆRUM-klapp-klapp-klapp.

Uret viste 90 minutter.

Så scoret Asker. To ganger.

Det var som om den største bølla i skolegården hadde gitt deg noen nyreslag, samtidig som hadde hånlig ledd deg opp i ansiktet. Og når den etterfølgende svimmelheten hadde begynt å gi seg skulle det det opp for deg at det som er kjipt, forblir kjip. Kissinger fikk fredspisen. Vietnam-krigen var ikke bare en film med et sjukt bra soundtrack.

Det var sånn det føltes.

4-4. F**n.

Likevel, etter å ha fått poengtapet på avstand, er det ikke verdens ende likevel. Selv om du hadde følt at den hadde nærmet seg faretruende foregående søndag i Moss. Balansen var på en måte gjenopprettet. Når det kommer til stykket så leverer Bærum og Asker alltid noen forrykende derbymatcher som bare må ses. Selv om det er vi som går skuffet hjem noen ganger.

Dessuten: Når du sitter hjemme lørdag kveld og tenker tilbake på en herlig fotballkamp, så går ikke skillet på om du liker Asker-hvitt eller Bærum-gult. Men om du er en normal og oppegående person eller en fyr som kan lire av deg noe sånt som dette (postet på Bærums facebookside):

face_innlegg

KAMPFAKTA

17. august 2013 2. div. avd. 1 Asker (H) 4-4 (0-0) Sandvika stadion

Grzegorz Flasza

Nikolai Takle Hagen
Sebastian Troupe
Morten Ruud Irgens
Mounir El-Masrouri

Simen Juklerød
Marius Lundemo
Lars R. Sandbu

Eirik Nervold (Moa Mahnin 89.)
Eirik Markegård (Magnus Ask Mikkelsen 72.)
Amahl Pellegrino (Daniel Berg 58.)

Mål: 1-0 (54.) Amahl Pellegrino, 1-1 (55.) Armin Sistek, 2-1 (71.) Simen Juklerød, 3-1 (76.) Magnus Aske Mikkelsen, 3-2 (79.) Bajram Areti, 4-2 (80.) Mikkelsen, 4-3 (90.) Kristoffer Tollås, 4-4 (90.) Tollås

Gult kort: Petter Lindstad, Kristoffer Tollås, Asker

Tilskuere: 551

 

 

 

 

 

  2 comments for “Derby med drømmer og demoner

Comments are closed.