Derby Dag søndag 14.mai på Føyka

Hardtsatsende Asker så før sesongen ut til å peke seg ut som en av hovedfavorittene i avdelingen. Både unge og mer etablerte spillere ble hentet inn til en av de sterkeste stallene i 2.div. Solide resultater gjennom vinterens treningskamper gjorde og at mange hadde Asker som favoritter. Nå har laget kun tatt 2 poeng og er selvfølgelig ikke fornøyde med sesongstarten.

Bærum SK har fått en ok start, men kunne selvfølgelig ønsket seg flere poeng. Nå venter det som alltid en vanskelig derbykamp mot Asker. Det er noe hjemmefordel om vi skal se til statistikken, men vi har mange ganger vist at Bærum SK er et bedre fotballag. Redaksjonen håper våre gutter kan vise det på nytt på søndag.

Veldig hyggelig at Asker gir barn og unge i begge klubber gratis adgang til kampen om de stiller i klubbens klubb antrekk. For Bærum SK er dette Adidas Bærum SK genser. Les mer her: http://www.askerfotball.no

Hva tenker Asker leder Arne Knoph om sesongs oppstarten? Selvfølgelig ikke fornøyde men laget har prestert bra i mange kamper men ikke klart å score for å ta med seg de poeng man ønsket.

Hva er tankene før kampen på Søndag? Sørge for at alle tre poengene blir på på fortet Føyka. Det blir vanskelig for Bærum å ta poeng her på søndag, sier Arne med et glimt i øyet. Blir som alltid en veldig morsom kamp. Det er bare å se på statistiken (tatt fra Asker sine hjemmesider):

2016: I fjor handlet det om å kvalifisere til årets spissede PostNord-liga. Det klarte begge lagene – blant annet etter tre poeng hver i de interne møtene. Pussig nok sikret begge lagene definitivt det «halve opprykket» etter at Bærum vant 2-1 i nest siste serierunde. Asker vant våroppgjøret 3-2.

2013: Målrikt har det definitvt også vært tidligere. I 2013 endte kampen på Kadettangen 4-4 (!) etter to sene Asker-scoringer. Det året vant Asker også oppgjøret på Føyka (2-1).

2012: Året før ble det både målrikt og Asker-seier da lagene møttes i cupen. 5-3 vant Asker da, for øvrig i runden før vi slo Stabæk i den neste.

2009: Så må vi tilbake til 2010 for å finne nye seriekamper. Høstkampen det året er det eneste (av totalt 15 serie- og cupkamper) på 2000-tallet som har endt målløst. Vårkampen på Føyka vant Asker 3-1, i en sesong vi som kjent rykket opp til Adeccoligaen.

2008: Et dårlig år for Asker i disse kampene. Bærum vant begge oppgjørene, 1-0 på Kadettangen, igjen målrikt og 4-2 på Føyka.

2007: Året før der endte begge oppgjørene pussig nok uavgjort, 2-2.

2001: Så må vi langt tilbake før Asker og Bærum var på samme nivå og i samme avdeling. Det med et godt og målrikt år for Asker, med to seiere – 4-3 på Kadettangen, 2-1 på Føyka.

Totalstatistikken: Dette gir altså totalt 15 møter i offisielle kamper i dette århundre. Og legger vi sammen statistikken, fører Asker denne med 7 seiere, mot Bærums 4. 4 kamper har altså endt uavgjort. Målscore 35-31 – som gir et snitt 4,4 mål.

Det går med andre ord an å tro på ny underholdning søndag.

Les hva Asker skriver på sine hjemmesider før kampen på søndag