Bærum SK fyller 110 år!

Bærum Sportsklubb ble stiftet 26.mars som Grane Fotballklubb med tilhold på Kadettangen. I dag kjent som Sandvika Stadion. Vi har vært primære nedslagsfelt i Sandvika og nær omegn.

I dag er klubben en ren fotballklubb, men har tidligere organisert og drevet flere andre idretter og er norgesmester i både bandy og ishockey fire ganger!

A-laget Herrer spiller i 2020 i 2.divisjon, Postnord-Ligaen. Mens Kvinner A spiller i 3 divisjon. I tillegg har vi et meget godt Jr Elite lag som spiller på øverste nivå i juniorserien (+4 divisjon herrer).

Klubben har vært med å utvikle spillere som Marius Lundemo, Simen Juklerød, Vidar Davidsen, Lars Bohinen, Thomas Finstad, Jørgen Hammer, Christer Basma, Andreas Welo, Bjørn Finstad, Anton Huus og mange fl.

110 år tilbake hvor alt startet!

Klubben ble stiftet, som «Grane Fotballklubb», 26 mars 1910. Altså 110 år siden når dette blir publisert. Stifterne var bl.a. Harald Julsrud og Hans Larsen. Navnet ble endret til Grane Sportsklubb 6. september samme år, slik at også andre idretter kunne drives. De opprinnelig draktfargene var røde og hvite, men ble så tidlig som i 1911 endret til det velkjente gule og sorte. Hopp, langrenn, friidrett, ishockey, boksing, orientering, bandy, håndball og kappgang er de idrettene som er blitt drevet aktivt gjennom klubbens historie, men i dag er kun fotball på programmet.

Vi har vunnet fire norgesmesterskap med både bandylaget, og ishockeylaget, samt ett i håndball. Ishockeylaget opplevde også å bli seriemester to ganger.

Den 5.november 1945 så slo Grane seg sammen med Sandvika Arbeideridrettslag under navnet Grane – Sandvika. Vi fikk ikke det nye navnet godkjent av Norges Idrettsforbund og det ble etter påbud endret til Idrettslaget Mode like før jul i 1946. På klubbens halvårsmøte i 1969 ble det bestemt å endre navnet til Bærum Sportsklubb.

Én av klubbens mest minneverdige hendelser i nyere tid var da fotballaget i 1980 for første gang rykket opp til landets nest øverste divisjon (den gang 2. divisjon). Klubben hadde vært der tidligere, før annen verdenskrig, men ligaen var da ikke landsdekkende. På laget var en av norsk fotballs første afrikanere, «Peggy» Joof fra Gambia, en stor profil både i klubb og lokalmiljø. Så er det vel verdt å nevne «Tandberg-perioden» der vi slo bra fra oss i OBOS-ligaen, spesielt i sesongen 2014 da vi ble nr 5 og spilte kvalikk til Eliteserien.

så glad er vi for å fylle 110 år (her fra kvalikkseier mot Kristiansund i 2014)

Videre har vi to ganger slått ut Vålerenga i cupen. 3-2 i 2004 på Kadettangen og med hele 5-3 i 2019!