Bærum scoret mest

Bærum var det mestscorende laget blant alle fire avdelingene i 2. divisjon. Bakover har de mer å gå på.

MÅLMASKINER: Ahmal Pellegrino (t.v.) ble Bærums mestscorende med 17 mål. Kaptein Lars Sandbu scoret 11. FOTO: Anders Hammargren

MÅLMASKINER: Ahmal Pellegrino (t.v.) ble Bærums mestscorende med 17 mål. Kaptein Lars Sandbu scoret 11. FOTO: Anders Hammargren

Bærum rykker opp til Adeccoliagen sammen med Alta, Tromsdalen og Nest/Sotra. Men av de fire lagene er Bærum langt foran når det gjelder antall scorede mål.

Bærum puttet totalt 84 seriemål. Det er hele ti mål mer enn lag nummer to som er tidligere Bærum-gutt Nick Rios Haugens Nest/Sotra med 74 mål. Så kommer Alta med 71 mål og til slutt Tromsdalen med 70 mål.

Bærum-trener Morten Tandberg er fornøyd med antall scorede mål.

15 MÅL: Erik Nervold har vært en viktig spiller for Bærum i 2013. FOTO: Anders Hammargren

15 MÅL: Erik Nervold har vært en viktig spiller for Bærum i 2013. FOTO: Anders Hammargren

– Vi er gjennom sesongen det klart beste fotballaget med den klareste og tydeligste spillestilen, og vi scorer mest mål. Vi er best og fortjener absolutt å rykke opp, forteller Tandberg.

Amahl Pellegrino er i følge nifs.no Bærums mestscorende i 2013 med 17 fulltreffere. Deretter følger Erik Nervold (15),  kaptein Lars Sandbu (11), Marius Lundemo (10), Daniel Berg (9), Magnus Ask Mikkelsen (6), Simen Juklerød (4), Erblin Llullaku og Jan Aubert (3), Babs Akinyemi (2) og en hel del spillere som står oppført med ett mål.

Toppscorer i 2.divisjon avdeling 1 er Askers Bajram Ajeti med imponerende 31 scoringer.

Bærums 84 seriemål gir et snitt på 4,69 mål per kamp. På hjemmebane ble det scoret imponerende 5,46 mål per kamp, og 3,92 mål på bortebane.

Mer å gå på bakover
Mange mål er vel og bra, men det er minst like viktig å ha et solid forsvar som slipper inn få mål. Bærum slapp inn 38 mål i 2013, noe som er flest baklengstmål blant de nyopprykkede lagene. Nest/Sotra skiller seg ut med kun 25 baklengsmål. Tromsdalen er følger så med 31 mål. Alta er ørlite «bedre» enn Bærum med 35 mål bak egen keeper.

Tandberg er fullstendig klar over at det ligger noen ekstra utfordringer i det defensive spillet, og kommer til å bruke de mange erfaringene fra Adeccoligaspill i 2012 når de Gule tar fatt på Norges nest øverste fotballnivå i 2014.

– Erfaringene er at vi spillemessig var på høyde med de aller fleste vi møtte i 2012. Men i gitte situasjoner innad i begge boksene offensivt og defensivt, må vi vise mer kynisme bak og være litt mer klinisk foran i avslutningene. Vi må vise litt mer kløkt og klokskap nå vi leder kamper og balanser opp midtbanen på en litt bedre måte, som vi begynte med allerede i år. Så den type erfaringer har vi tatt med oss. Og så er det å få på plass en stall som kan håndtere disse tingene på en best mulig måte, sier Tandberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *