Bærum Jr. Rekrutt: Tap mot KFUM

Torsdag kveld skulle gutta møte KFUM i en utfordrende og kul hjemmekamp. KFUM har vunnet serien med god margin,  og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Nettopp derfor er disse kampene kanskje ekstra viktige. Det handler om å matche seg mot de beste for å bli bedre, og lære av sånne fotballkamper. Vi har hatt gjennom sesongen mest fokus på det høye presset vårt, og har i enkelte kamper presset høyt gjennom hele kampene. Det er tilnærmet umulig å gjennomføre med kvalitet med mindre du har spillere med løpskraft som Stephan Lichsteiner. Vi har i de siste ukene fokusert mer på vårt lave press i 4-5-1. Det fungerte OK mot Jutul/BVH i forrige kamp, og trenerne var spente på hvordan det ville fungere mot KFUM, som er enda et par hakk opp fra Jutul/BVH. Det tar litt tid før vi får opp aggressiviteten i støting og forflytting, men utover i førsteomgangen ser vi ut som et bra kollektiv som hindrer gode ballspillere hos KFUM å komme seg til de alt for store mulighetene.

KFUM går tidlig opp i ledelsen. Vi får brudd på vår banehalvdel på en kontring, KFUM kontrer tilbake med sin gode venstreving, som slår inn til en umarkert mann i feltet.1-0, og ikke den starten vi ønska. Da er det også ekstra gøy å se at vi holder oss til kampplanen, er disiplinerte i formasjonen, og jobber beinhardt. Sånt pleier å lønne seg, og det gjør det også mot Kåffa. Vi spiller oss ut fra keeper via Bendik, som treffer Aalvik i mellomrommet. Han passerer en spiller før han på lekkert vis drar seg forbi sistemann, og slår hardt inn til spiss for dagen, Sen, som utligner til 1-1. Med fem minutter igjen av førsteomgang har vi en misforståelse mellom keeper og spillere i mur på frispark fra 20 meter, som gjør at KFUM kan spille ut til en umarkert spiller som slår videre til igjen en umarkert mann i boks, og et surt og unødvendig 2-1 før pause.

Vi tar opp i pausen kommunikasjon i markeringene, og at vi skal fortsette å være tålmodige og hardtarbeidende i det lave presset. Det kan være tungt mentalt å fortsette med dette når man ligger under, og det er imponerende å se hvordan vi  fortsetter å løse dette på en bra måte ut over andreomgangen tatt motstander i betraktning. Vi støter til riktig tid, holder motspillere feilvendte

og kommer oss kjapt ned i ledd igjen. Veldig bra! Med ball i beina er vi fortsatt unøyaktige, og det blir mye klareringer. Likevel vet vi at sjansene vil komme utover i andreomgangen, og Marius Fossum blir spilt fri alene med keeper fra skrå vinkel på 2-1. Dessverre blir skuddet blokkert i skuddøyeblikket, og reduseringen blir med håpet. Istedet punkterer KFUM kampen med ti minutter igjen å spille når en spiller skyter kontrollert i vinkelen fra 25 meter, lite å gjøre med sånt.

Ingen forventet at vi skulle ta poeng mot KFUM, men vi holdt oss inne i kampen helt til siste slutt takket være en solid laginnsats. Vi viser at vi evner å ligge lavt mot et svært godt fotballag, og det var også målet å få til med denne kampen. Engasjementet på både kamp og trening har vært upåklagelig de siste ukene til tross for en lang tapsrekke, og utviklingen kommer til å fortsette å skyte i været dersom vi fortsetter i dette sporet, og aller helst klare å pushe oss enda litt ekstra.

Gratulerer til KFUM med fortjent seriemesterskap, og gratulerer til Bærum Junior Elite som slo FFK og holdt plassen i interkrets!!!!!!!

Heldigvis er sesongen langt fra (?) over for vår del. Vi spiller semifinale i Obos-cup mot Romsås hjemme førstkommende søndag kl. 20:15, og vi gleder oss enormt..

Takk til alle som så på.