Bærum G05 Elite: Drama verdig en Oscar!

Bærum G05- Ullern G05 2-3 (1-1)

Dette er en kamp med spillere som har tilhørt begge lag og med det kommer det mye følelser. Kampen her, avhengig av draktfarge, inneholdt glede, tårer, snør og smerte!

Lista legges!

Vi går rett i angrep fra avspark. Ballen blir lagt på dødlinja og er egentlig ute. Spillet fortsetter, men vi får ikke skapt noe av det. Så svarer UIllern!

Stram offsidelinje!

Tydelig og kontant er både svaret på vårt forsøk, og det påfølgende frisparket de skårer på etter 3 minutter spilt! Knallhardt som en RS-28 Sarmat “Satan 2”-missil. Ingen tvil og 0-1 til Ullern.

Gjestene fester et visst grep og skulle hatt et straffespark etter 8 minutter når Jakub S feller deres gode spiss som er på vei forbi! Derimot blir det ikke dømt, så vi slipper med skrekkåpning.

Kanskje takket være det så klarer vi å kjempe oss inn i kampen igjen! Vi klarer stadig å bryte deres pasningspill og ut i fra det så kommer vi på et fint angrep langs venstre kant, det legges fint inn og løpes riktig. Det er kun at vi ikke bruker skostørrelse 44 som hindrer vårt mål.

Kanskje noen av konfirmasjonspengene skal gå til tåforlengelse hos Oslo Privat Klinkk?

Kun minuttet etterpå så gjengjelder Ullern angrepet, og nok en gang er det kun mangel på lengre tå fra mål. Så 1-0 holder seg når vi har spilt 25 minutter inn i kampen.

Glir forbi som det skulle vært kamp på Hafjell

Litt senere er Ullern frempå igjen med en fin diagonalcrosser og det er kun avslutningen som hindrer en dobling av ledelsen. Totalt sett er det ikke all verdens av sjanser her, i likhet med antall badegjester på stranda en lang dødball fra oss. Men de sjansene som finnes er solide. Ikke ulikt de som tør å bade i september!

Det er lov å påstå at Ullern fester et visst grep om kampen etter drøye halvtimen. Det jeg finner mest positivt at vi ligger godt kompakt defensivt, så det skapes like lite her som kunstrere på stipend bosatt rundt om i distrikts-Norge!

Vårt offensive spill blir i stor grad kontringer, men pasningene er ikke presise nok til å treffe de som spurter opp det de er kar for (og kar er man nå etter konfirmasjonen). Om ikke storkar- rett enda.


Så på slutten så byr vi opp til dans! På et glimrende angrep langs kanten så sitter alt, nå også avslutningen! Klikk-klakk og gåll! 1-1 like før pause. Dramaet er et faktum!

Heroiske gutter blir «Gone With The Wind»

Umiddelbart i 2 omgang så går Ullern opp langs kanten og får frispark. Det innlegget klareres, og påfølgende ball ender med corner, som Jakub plukker som sopp i høstskogen. Det som er tydligere for skribenten enn hva som er giftig sopp og ikke, er at Ullern fester grep om kampen i innledningen av de siste 40 minuttene!

Underholdning verdt en inngangspris!

Som i 1.omgang så slår vi noe tilbake, og presset jevner seg ut. Det varte i grunn ikke lengre enn en høyst ordinær soppsesong.

Så de siste 25 minuttene så eksploderer det i sjanser! Først har vi et kanonskudd ikke sett siden Blucher ble senket, men i motsetning til morgentimene i mai 1940, så treffer man ikke blink. Er kun centimetere over.

Dessverre for oss så gjør Ullern det i påfølgende angrep. En markkryper ved høyre stolperot, og jubelen står helt opp i presseningstaket på venstre del av tribunen.

Det er da kampens høydepunkt for meg inntreffer! For det er så innmari godt å se at vi ikke gir opp. Nærmest fra avspark så utligner vi igjen! 2-2, nok en gang ved Lars Henning K!

Nå koker det på positiv måte på banen og tribunen. Ikke ulikt serbisk 3.divisjon, bare at vi hadde bunad og dress blant enkelte!

Med 20 minutter igjen så er det bra nivå på lagene og godt med trøkk på tribunen!Det går i «Heia Bærum-klapp-klapp» og «Ullern-kom igjen«

Trøkk er det også i taklingen som Jakub S får. To strake knotter høyere opp enn ankelen får å uttryke meg som Kai Eide! Heldigvis ble ikke noe brukket. Om så er, så spiller han med skade mer enn noen fotballspiller i historien. Selv Neymar hadde ikke tålt den!

Med 10 minutter igjen så kommer Ullern alene med Jakub, som møter spissen. Han gjør at vinkelen blir for skrå, slik at man må studere matte på MIT for å løse den knuta. Kampen holder seg 1-1, men de rød/hvite fester på nytt grepet om kampen.

Det er i det hele tatt mer drama enn finspill nå. Og utfallet av den er fullstendig åpent! En kjapp telefon til Lilly Bendriss gjorde meg ikke klokere!

Så i siste minutt så får bortelaget frispark, 18 meter og skrått hold…som blir «Gone With The Wind» a la 1939. Verre er det at vi er en mann mindre med gult kort. Nå styrer gutta fra Oslo vest her.
I sitt «power play» så er skuddet sekunder etterpå mye farligere. Nå er det kun centimeter fra euforia! Heldigvis er det også kun sekunder igjen på klokka.

For alle oss som er vokst opp med B-filmer fra Hollywood som inneholder sport og dyr, så vet man nå hva som skjer. «Buster the Soccer Dog» er knapt verdt noen kulturpris eller støtte, men den ble et frampek på kampen i dag. 25 år etter release i Hedmarks dype skoger.

For Ullern skårer på et godt slått innlegg der de er høyest i lufta. Jakub er på den, men den er 70 cm over linja. Mål på siste touch, for kampen blåses av etter godkjent skåring.

Jubel og sorg- fotballens natur!

Bittert der og da, for innsatsen står til 20! Dessverre imiterer livet sjelden film, i alle fall er de ikke produsert og laget for Bærum G05!

Vi gratulerer Ullern med seier og samtidig er skribenten fryktelig stolt av våre egne som virkelig hevdet seg i denne kampen!