Bærum Fotballskole

Forleden så arrangerte Bærum SK sin tradisjon tro sin fotballskole. Det ble en «livvat» uke. Med 142 påmeldte barn, fint fordelt i kjønn og alder, så ble det en travel uke for alle involverte. Og godt er det. Det er få ting som er bedre enn når man ser gutter og jenter i aktivitet under fine forhold. Vi fikk brukt alt av areal, og attpåtil så var den eldste gruppen på naturperlen Kalvøya!

Økten er faglig sett delt opp i en treningsdel med fokus på ferdigheter og samspill før lunsj, mens de etter mat så skal etter beste evne forsøke å få bruke de tillærte ferdighetene i småspill.

Lunsjen er egentlig mer middag, varm og med solide porsjoner! Det vil være kylling, ris, kjøttboller og salat m.m som bys på!

De yngste var proppfulle av pågangsmot, og forsøkte etter beste evne å få til det instruktørene lærte bort. Og så vidt jeg kunne se, så hadde de ferdighetene vel på plass.

Lange steg

Lange steg

De aldersmessig midterste gruppene så hadde man fokus på samspill, bevegelse med og uten ball, individuelle ferdigheter. Alt ble til slutt koblet sammen i kampsituasjoner der man enkelte ganger brøt av kamper for å vise og forbedre det man gjorde før lunsj. Gruppene her er små, slik at alle hadde mange balltouch og involveringer.

Energimaskiner dagen lang!

Energimaskiner dagen lang!

De eldste trente primært på to ting, det er individuelle ferdigheter og hvordan forholde seg til spill på større flater (11erfotball).  De startet med å terpe på 2mot2 for så å finslepe avslutninger på 11er mål. I tillegg viste instruktørene (fra våre juniorlag) gode oppvarmingsrutiner som de selv bruker foran trening og kamp.

Jentene er glade  for satsningen Bærum har med jentefotball

Jentene er glade for satsningen Bærum har med jentefotball

Når vi først er inne på våre instruktører så skal det nevnes at vi har en grundig prosess der vi går igjennom sportslig opplegg og forventinger til det å jobbe med barn og at de kan passe inn som trenere på ulike nivåer og aldersgrupper.

Den siste dagen ble avsluttet med massevis av «mix-kamper». Kort sagt, alle lag ble bestående av spillere av ulik kjønn og alder. Med speakertjeneste og dommere, så ble kampene avviklet i «proff» ånd!

Det beste synet på Kadda denne sommeren!

Det beste synet på Kadda denne sommeren!