Bærum Breddefotball: Tre lag, tre turer- tre verdensdeler!

De som har et halvt øye på breddefotballen i Bærum vet at reising er en del av det man får når man er med på de ulike breddelagene i klubben. Vi snakker da ikke med billett så vidt utenfor Ring 3! For etter noen år i gamet så har reiseleder Massimo også knyttet vennskapsbånd i Kina, USA og nå senest i Rwanda.

Dette gjør at turene blir billigere, men viktigere. Den får mye mer særpreg forbi man bor lokalt, arbeider frivillig og får et innblikk i de ulike samfunn på en helt annen måte.

Når nå 2018 har kommet godt i gang så er årets reiseplaner for de ulike breddelagene klare:

G17:   Kina. Dette blir den fjerde Kinaturen ett breddelag i Bærum tar. Man er noe i Beijing, før turen tas nordover til «landsbyen» Zhuozhou. Her spilles lokale kamper, man besøker skole og tar turen opp i fjellene og fisker med lokale fiskere.  (25 juni-4 juli)

00 fra sin tur til Kina i fjor!

 

Jr 3:  Rwanda. En drøm å få ta med et lag hit. Dette landet har en brutal historie (94), men er nå et av verdens tryggeste land. Nå i juli så skal det eldste breddelaget tas med til hva Massimo beskriver som sitt favorittreisemål. Unik natur, lærerik historie og ikke minst, at man skal jobbe frivillig med funksjonshemmede barn i en uke står på programmet. Her vil gutta i forkant samle inn skolesaker og klær til å ta med. (6 jul-16 jul)

Jr Bredde fra sin tur til Tanzania i 2015

 

Jr 4:  USA. Det er ingen hemmelighet at Massimo har et nært forhold til amerikansk politikk. Nærmest et usunt ett. Men etter 7 ulike kampanjer som frivillig i ulike stater, så har han et nettverk av politikere og lokale borgere som gjerne tar imot lag som grundig skoleres i amerikansk historie og samfunnsliv. Fire andre lag har vært her tidligere (Jr Bredde gutter og jenter+ G15 og G16 bredde).

Denne gangen så går turen til D.C, VA og PA. Ulike stater med ulikt program. Et høydepunkt er nok omvisning på innsiden av Kongressen + lunsj i møte med kongressmedlem Ann Kuster fra NH-2 distrikt. (6 aug-14 aug)

 

Jr Bredde foran Capitol Hill foran lunsj i Kongressen. Kledd for anledningen!

Så det blir altså Asia, Afrika og USA på årets plan for de ulike breddelagene i klubben. Redaksjonen er trygg på at gutta vil få opplevelser og lærdom nyttig langt etter at de er ferdige med ungdomsfotballen!

 

Det som er mest gledelig er at disse oppleggene har «settet seg«. Det vil si at faste vennskapsbånd er knyttet og lag tilhørende yngre årganger også vil kunne få mulighet til å se, lære, lukte og smake på opplevelser av en annen verden så sant de spiller breddefotball i Bærum SK!

Redaksjonen ønsker alle lag en riktig fin tur!