Bærum best mot Asker

(Bærum-Asker 1-0) Bærum vant et spennende og svært viktig junioroppgjør mot naboen Asker med det ene nødvendige målet, satt inn av Nikolai Takle Hagen.

Niko gjorde alt selv minuttet før pause og ble matchvinner i naboduellen. Han vant ballen, satte fart, kom alene med keeper og nettet sikkert. Dermed tok Bærum-juniorene tre meget viktige poeng i interkrets.

Hele 8 lag slåss om å unngå den siste nedrykksplassen fra den gjeveste juniorserien. Fra Asker på 4. plass til Follo på nedrykk skiller det bare 6 poeng når 6 serierunder gjenstår. Bærum er fire fra førstnevnte, og to fra den fatale 11. plassen Follo befinner seg akkurat nå. Hver runde er det et nytt lag som dukker nedenfor streken. Her blir det fight helt inn!

Det er gode, solide fotballklubber som alle befinner seg i omtrent samme situasjon, og aldri har vel høsten vært mer spennende i interkrets. Lillestrøm, Fredrikstad, Sarpsborg, Follo, Bærum, Skeid, Asker og Lørenskog har alle tatt omtrent like mange poeng hittil. Trolig rykker man ned langt over 30 poeng dette året.

Mot Asker var Bærum det førende laget lenge. Men det siste kvarteret tok de duellsterke Asker-gutta over initiativet, og ble også tildelt en mengde dødballer, som tøffe Bærum-gutter heldigvis klarte å kjempe heroisk imot. To ganger smalt også ballen i stolpen, så når vi ikke klarte å avgjøre tidligere, skal det også sies at vi var litt heldige der på slutten.

Temperaturen var høy, både på benk, bane og ikke minst på tribunen – akkurat slik at lokaloppgjør skal fortone seg. Og denne gangen fikk vi revansje for at Asker vant på en goal i 93. minutt i vårsesongen.