Årets julegave!

Lars R. Sandbu har skrevet ny kontrakt. Det blir en gul jul i år.

Lars R. Sandbu tar ett år til i Bærum. Alle med gult hjerte kan juble. FOTO: ANDERS HAMMARGREN

Lars R. Sandbu tar ett år til i Bærum. Alle med gult hjerte kan juble. FOTO: ANDERS HAMMARGRENet

Fra ønskelisten til jul er det bare å begynne å stryke ut. Ny drill. Sokker. Slips. Årets julegave for Bærum-supportere er allerede i boks – og det i god tid før julestria.

Kaptein Lars R. Sandbu har skrevet nye kontrakt.

– Jeg har tenkt mye, og vær usikker. Til slutt falt jeg ned på at det er så gøy å spille fotball, og: det er så gøy å spille fotball i Bærum. Så jeg tar en sesong til.

Sandbu er selve limet i laget. Lederen.

Alle som har fryktet at limet skulle smuldre opp, kan nå ta det helt med ro.

Det var en avveiing for og mot. Spillerne i Bærum Sportsklubb har ikke særlig økonomisk utbytte av å spille fotball. Samtidig som de trener like mye som godt gasjerte spillere i Tippeligaen. De må balansere jobb/skole med fotballen, de skal spise og hvile nok for å prestere på begge arenaer. Det blir lange dager og liten fritid. Det er få muligheter til weekendturer med guttegjengen når det er kamp hver helg.

Gleden ved å spille fotball ble til slutt større enn de andre momentene for Lars Sandbu.

Og nå venter revansje for nedrykket i 2012.

– Årets sesong veldig morsom å være med på. Det er vanskelig å legge skjul på at det er morsommere å vinne kamper enn å tape, som vi gjorde i 2012. Samtidig blir det spennende å få prøve seg i Adeccoligaen en gang til.

Sandbu utsetter jusstudiene et halvår. Planen var å være ferdig sommeren 2014, men nå venter han til jul 2014.

– Det er det verdt. Jeg har tro på at vi kan klare oss i Adeccoligaen denne gangen. Vi står bedre rustet nå. De unge har blitt eldre og bedre. Hele laget har tatt steg. Det er en fysisk og kynisk liga, og samtidig veldig tøff. En firedel av lagene rykker ned. Det er gjerne to lag som skiller seg ut på toppen og et par lag i bunnen. De andre 10-12 lagene er omtrent like gode. Vi satser på å havne i den gjengen der.

I 2012 fikk Bærum for alvor smake på nivået i Adeccoligaen. Starten ble veldig tøff. Samtidig spilte laget jevnt med mange av de beste, men ble straffet for enkle feil. Med en sesong bak seg på samme nivå, samt en seierssesong i en tøff 2. divisjonsavdeling i 2013, og unge og sultne spillere som har vært med på begge deler, er Sandbu klar på at dette kommer til å gå bra.

Spesielt når lederskikkelsen er på plass.