A-laget: Forskjellen lå i detaljene

Bærum SK- Strømsgodset Toppfotball 0-3 (0-0)

Under helt strålende forhold så var det duket for cupens 3.runde der vi var verter for Strømsgodset. Grillen var klargjort, mange frivillige bidro og vi var klare for kamp både på og utenfor banen!

Strømsgodset speider etter vansement til 4.runde

Det virket også sånn på spillet i starten. Vi er så absolutt med, defensivt og offensivt. Fordi kampene kommer som hagl om dagen så måtte trener Luke naturlig nok gjøre forandringer.
Flere egenproduserte yngre spillere starter. Simen Lyngbø på back og Jon Rønning med fortsatt tillitt på topp (utover kampen mot også Håkon Øverby og Sivert Haugli inn).

Starten er som en klassisk cupkamp når lag på ulike nivåer møtes. Vi har tenningen, mens Godset har et hakk mer ferdigheter. Som den kjemiske formelen for hydrogen, så er bortelaget protonet, mens vi demrer opp som et nøytron.

Vi fikk flyttet opp spillet utover 1.omgangen

Det smeller også først fra bortelaget ved Tocmac Nguen når han lader skuddfoten fra rundt 30 meter. Sofus Rasmussen strekker så lang han er, men det er stolpen som redder oss denne gangen.
Like etterpå er det Sofus som redder oss når Moa kommer alene igjennom. Med en glimrende beinparade så holder han oss i matchen. Man ser i hver duell at gutta kjemper knallhardt.

Dog er det rettferdig å si at Godset var 60-40 bedre i 1.omgang. Seg hør og bør kanskje? For vi er med på notene, om bortelaget er Bocelli så er vi koret i bakgrunnen.

Vi er optimister når vi stiller oss i burgerkøen foran 2.omgang. 0-0 mot drammenserne lar seg så absolutt høre.

                                                     Så kommer forskjellen frem

 

Riktignok ikke med en gang, for vi starter godkjent. Faktisk har vi en av våre (potensielt) største muligheter når Thomas Elsebutangen kommer alene med keeper som feller han. Mener mange av de rundt 750 som var tilstede, men ikke dommer Hauge (lillebroren til Terje), som snur seg og løper en annen retning.

Spillet fortsetter og vi blir straffet brutalt når det oppstår en misforståelse mellom Sofus og Mads Lyngen. Keeperspillet har vært offensiv og han har ryddet unna ved flere anledninger med hodestøt av Jan Koller kvalitet. Denne gangen så ser ikke Mads at Sofus kommer ut, og styrken på hodestøtet er for hard.
Så ballen går i (fin) bue over og inn i eget mål. Riktignok nærmet det seg 20 grader ute, men dette var en kalddusj vi ikke trengte.

Dermed er lista lagt, og bortelaget som ikke har postnummer 3050 tar mer og mer over.
Nå kommer det sjanser på løpende bånd, og kun en god Sofus holder oss (resultatmessig) inne i kampen. Om kun for noen minutter.

For syv-åtte minutter etter 0-1, så dobler Mos ledelsen på en kaotisk situasjon etter en corner. Om han får en, to eller hundre muligheter og sekunder strides de lærde om, men det som er sikkert er at det er nok av tid til at kampen i grunn drepes der og da.

Godet kan juble for avansement

For det er kun mørkeblått der ute nå. Så ingen av dere kjære lesere blir vel overrasket over at neste setning da blir om 0-3?

0-3 og «game,set an match» ikke ulikt setsifrene Bjørn Borg hadde i sine glansdager.
Vi blir hardt straffet for feil, noe som ikke er uvanlig når man møter lag på Eliteserienivå. Det tar vi nyttig lærdom av inn mot Mjølnerkampen hjemme på søndag kl 1600.

Det positive for oss den siste halvtimen er at Kot Tafese kommer inn og skaper magi på egen hånd. Det er godt han snart er 100 % spilleklar igjen etter et langt skadeopphold. Han har bl.a et raid der ballen går i stolpen og ut (han putta to på rekruttkampen på søndag).

På slutten er begge lag klare for å tenke neste kamp, så det er lite å rappotere om (samtidig hastet skribenten seg til Haslum for dommeroppdrag, så han uansett ikke ville kunnet skrive om noe han ikke så. Visstnok ikke ulikt hvordan han dømmer).

Vi takker alle tilskuerne, frivillige som bidro, dommer og Strømsgodset for kampen og ønsker de lykke til videre i årets sesong!

Vi ble fanget av en stormvind!

 

De tørre kampfakta:

Bærum SK- Strømsgodset Toppfotball 0-3 (0-0)

Mål: 0-1 Strømsgodset 51.min ved selvmål av oss
0-2 Strømsgodset 59 min ved Moa
0-3 Strømsgodset 63 min ved Eirik Andersen

Innbyttere: Kot Tafese inn for Thomas Elsebutangen i 61 min
Håkon Øverby inn for Didrik Fredriksen i 66 min
Sivert Haugli inn for Mattias Pedersen i 73 min

Kort: Et til Strømsgodset

Tilskuere: ca 751