A-laget: Solid seriestart!

Ingen tvil om at det var seriestart i dag! Sola strålte, det kom bra med publikum og vi hadde sågar for mange frivillige! Når det i tillegg var knapt en brøytekant å se, så kunne vi ønske Moss velkommen til Sandvika Stadion i serieåpningen i PostNord-ligaen, avd 1.

 

                                            Drømmeåpning av spiss og keeper!

 

Kampen starter slik man forventer av en serieåpning. Det er jevnt i ballinnehav, men ujevnt i kvalitet. Gjestene har derimot knapt fått spise sin første pølse i vaffel før Thomas Elsebutangen viser seg frem. Han leser spillet fint, kommer i mellom midtstopper og keeper. En elegant lobb senere så kan han og alle vi Gule juble for 1-0.

Drømmedebut av Thomas Elsebutangen! (Bilde: Knut Omholt-Jensen)

Noen minutter etterpå så kommer Moss på visitas, og står for en farlighet når de fra kort avstand kan avslutte. Heldigvis så er Sondre lang og rask. Kombinasjonen av de to gjør at han gjør en glimrende reaksjonsredning. Vi beholder ledelsen.

Gradvis klarer vi å holde ball mer i laget, og vi får noe ro. Kampen bølger frem og tilbake. Moss kommer rett nok til muligheter, men vi har stort sett kontroll inne i boks. Være seg på innlegg, dødballer, eller når de forsøker å angripe mer etablert.

Offensivt så er det på det jevne, men på en dødball etter ca 40 minutter så øker vi ledelsen til 2-0. Jan A slår inn og keeper er så vidt jeg kan se upressa, men gir retur allikevel. Den snapper kaptein Lars S opp og sier «takk og bukk». Fra 5 meter kan selv ikke midtstoppere bomme på mål, og vi dobler ledelsen fra en til to (med forbehold om begrensa mattekunnskaper hos skribenten).

Mads Lyngen header, som fører til at Lars Slemdal har kort avstand foran 2-0 skåringen (Bilde: Knut Omholt-Jensen)

Da er jobben lett! (Bilde: Knut Omholt-Jensen)

Det står seg til pause. Forholdsvis jevnt, men vi har vært mer effektive!

 

                                                        Effektive til pause!

 

Folk finner veien til kiosken. Vel og merke etter en liten konkurranse blant en Bærumfan og en Mossefan. Her ble det knockout til hjemmelaget, og en premie fra Circle K rikere så kan undertegnede nyte kaffe resten av året!

Det jobbes iherdig både på og utenfor «Kadda» om dagen (Bilde: Knut Omholt-Jensen)

De første minuttene av 2.omgang er ikke så mye å rapportere om. Moss forsøker å etablere spillet. Vi ligger litt mer defensivt og har fokus på defensiv trygghet. Det er mer nerve i kampen enn spill. Slik kan i grunn hele 2.omgang oppsummeres. Rett nok har begge lag sine muligheter. Vi får etter hvert overganger som vi ikke punkterer kampen med, mens Moss slår gang på gang inn i feltet. De får aldri den rette touchen på ballen, så det resulterer ikke i mål. Jeg føler de fortjente mål, men samtidig skal det sies at det å skåre også er en egenskap på lik linje med oppbygging av spill, innlegg etc.

Mads Lyngen har hatt en god oppkjøring, noe Moss vet å passe på! (Bilde: Knut Omholt-Jensen)

                                                          Burde vært flere mål!

 

Med ca 15 minutter igjen så oppstår det en situasjon der Moss vil ha straffe. Fra min vinkel vil jeg gi de rett. Dommer er uenig med de og meg, så spillet fortsetter. Nå kommer vi på stadig flere overganger som et resultat av at Moss må satse mer offensivt.

Da kommer også vår egen Jon R inn. En mann skapt for å løpe. Langt og hurtig. Like etter innhopp så oppstår en slik situasjon. Han og Erblin møter to forsvarere og har god plass. Jon fører alene, men etter et sugende 50-meters løp så kladder avslutningen seg.

Like før slutt så kommer Erblin til en lik mulighet, men også den går på keeper. Så 2-0 står seg.

Det er ikke alltid like greit med sol (Bilde: Knut Omholt-Jensen)

Helt til tiden er omme!  Vi tar 2-0 i serieåpningen. Ja, vi er effektive, men samtidig så ser det trygt ut defensivt. At det er noe rust og spente nerver hører enhver serieåpning til!

 

De tørre kampfakta:

Bærum- Moss  2-0 (2-0)

Målskårere:  1-0 Thomas E

2-0 Lars S

Gule/røde kort:   Ingen kom i dommerens bok.

Tilskuere:    Litt over 300. Takk til alle, også med Moss som kom med en busslast fullt av trivelige folk!

Banenes beste:  Thomas E i sin debut! Vi gratulrerer

Laget:Sondre Midtgarden, Mathusan Sandrakumar, Lars Ivar Slemdal, Jan Aubert, Mattias Pedersen, Mads Lyngen, Daniel Berg, Ola Moe, Didrik Fredriksen, Erblin Llullaku, Thomas Elsebutange

Bytter:  Jon R inn for Thomas E i 74 min.

Izmar D inn for Erblin L i 93 min.