A-laget: Nok et innholdsrikt derby!

Asker A- Bærum SK A  4-2  (1-1)

Vi trofaste tribuneslitere er takknemlig for at denne kampen sto på programmet såpass sent ut i sesongen. For sesongen i seg selv var ferdigspilt mtp betydning for begge lag. Trenere vil alltid snakke om ære, plassering og annet, men det er stort sett meningsløst tåkeprat.

Derimot så vet alle 380 som var tilstede i dag at dette betyr noe ekstra for både vertene Asker og gjestende Bærum. Det kom tydelig frem kampen igjennom.

Klare for lokaloppgjør (og snart slutt på golfsesongen)

innledningen av matchen er god nok den. Vi er gode på midten, og bygger opp halvsjanser derfra. Dog så er det forbedringspotensiale på valgene vi gjøre fra 20 meter og inn. Så Asker har defensiv kontroll de første 15 minuttene.

Derfra så er det en periode hvor hjemmelaget har mye ball, men det er vår tur til å ha god kontroll i de bakre rekker. Rett nok så er det noen halvsjanser begge veier, men fra tribunehold så føles det ut som at det første målet enten vil komme på personlig feil eller dødball. Så da er det jo moro når jeg en sjelden gang får rett!

Vi får frispark fra 22.32 meter og litt skrått hold. Jan Aubert og Mads Lyngen gjør seg klare. Det ender med at Jan tar det, noe som var et riktig valg. Skuddet er veldig godt og den curler i lengste. Man må til Kanada og Tim Hortons Brier for å finne tilsvarende nivå på noe som curler!

Jan gjør seg klar!

Ballen curles som om Kevin Koe skulle gjort det selv

Klokka nærmer seg halvtid, noen Gule er på vei til kiosken for å komme først i køen. Dessverre så virket det som spillerne også var gira på varm buljong og «noe attåt». For i det 46 minutt så bygger Asker opp langs venstre siden, vi kommer bakpå og det blir tellefeil. Så de sort-hvite straffer oss brutalt når de på godt vis utnytter at vi glapp i de bakre ledd. På bakerste så kan Asker utligne og på neste spark på ballen etter skåringa…. ja DA er det tid for buljong, te til de britiske trenerne og burger på oss helseorienterte!

Vi føler oss nok litt snytt på måten det skjer, men sett ut fra spill så er ikke 1-1 noe ran. Kanskje et lite naskeri på Narvesen, men slikt må man leve med.

 

                                                                     Brutal start på 2.omgang!

 

Hva som egentlig ble servert og sagt i pausen vites ikke, men antagelig så gjorde det oss trege i bein og mage. For når Asker starter med ballen, så er det et lag som er klare og et som fortsatt sitter i Transcendental meditasjon. Sistnevnte er oss, så Asker takker og bukker for det med å ta ledelsen umiddelbart.

2-1 og nok en lei timet baklengs. Man skulle tro da at vi våknet av første nesestyver?  Dessverre så havner vi i repene i bokseringen og er mer handlingslamma enn partiene som forsøker å holde regjeringsforhandlingene i Sverige. Da kan det bare bety en ting, og det er knockout-slaget.

Her tar Asker ledelsen

3-1 etter et glimrende angrep! Det er både klikk og klakk kun sett i Buenos Aires på Tangofestival!  Sistemann på den er Roman Zazi, men her kan hele angrepsrekka roses.

Nå var vi ikke lenger kun i repene, men nede for telling. Mest gledelig for meg sett kampen igjennom er at vi tar riktignok 8 på den tellinga, men vi reiser oss og går tilbake i kampen og krigen.

I de neste 20 minuttene tar vi mer og mer over. Samtidig som vi skaper noe som kunne/burde blitt noe. Dog er ikke det tilfelle, og det hele føles å ebbe ut slik sesongen allerede har gjort.

Kampen får mer og mer preg av krig, og da snakker vi nesten Stalingrad 1942-43. Samtidig så føler altfor mange spillere at alt som blir dømt er justismord og melder nok vel hardt i fra på enhver avgjørelse. Det smelles i både taklinger og fra kjeften.  Med det kommer kort og for vår del betyr det at Erblin er ferdigspilt for i år som en konsekvens av at dette var hans fjerde gule for året!

 

                                                       Fornya drama og store muligheter!

 

Så når tilskuerne ser på klokka og den viser 10 minutter igjen, er nok fokuset og tankene mer på om man rakk Polet og hva som står på middagsmenyen. Kampen føles kjørt og at vårt press har dabbet av. Da er det gledelig at Thomas Nygaard skaper fornya spenning litt ut på «70000 favners dypde».  Hvorvidt vi kan vår Kierkegaard eller ei, så er konsekvensen av vår redusering at det gir en ny «boost» i gruppa.

Så vi flytter opp alt og alle. Det er som å gamble med de siste sjetongene i Vegas. «All in på grønt». De som da gjør et raskt matematisk anslag vet at oddsen er mot oss. Men det er forståelig at vi gjør det.

Konsekvensen er at vi lekker mer bakover enn gjelden til USA under forrige budsjett. Slikt får konsekvenser. Om ikke med en gang, så på sikt. For vi klarer med heroiske løp hjemover å blokkere de første sjansene fra 81 minutt og inn. Så håpet om poeng lever.

Helt til overtiden. Da er det «ente» gang Asker er mange mot få. Til slutt klarer de å overliste oss og avgjør kampen med 4-2 og «heimesiger på kupongen»!

Asker kan feire 4-2 seier

 

                                                            Kampen sett under ett:

 

Så er vi gode i innledningen. Vi klarer å holde ball, men mest av alt så slipper vi Asker til få muligheter. Dette forandrer seg litt utover i 1.omgang og Asker kunne tatt ledelsen. Noe vi gjør på dødball, før hjemmelaget utligner når vi sover som i kjerka på overtid i 1.omgang.

Starten av 2.omgang kommer like overraskende på oss som 2.verdenskrig kom på Chamberlain. Han gikk jo som kjent av, vi hadde heldigvis ikke det valget. Derimot slår vi tilbake, om ikke helt a la «We shall fight on the beaches»-stil, så nok til å komme inn i kampen med fornya håp!

2-3 og 10 minutter betyr gambling, og som oftest så taper man da. Dog er det forståelig at man velger den varianten. Så det ender med 4-2 tap mot ett kontringssterkt og effektivt Asker som avgjør kampen i de kritiske fasene.

Takk til alle som kom og støttet oss! Siste kamp er hjemme mot Raufoss 27 oktober kl 1300 (merk tiden)!

 

De tørre kampfakta:

Asker A-Bærum A  4-2 (1-1)

0-1 Jan Aubert 35 min.

1-1 Ludvig Langrekken 45 min

2-1 Petter Svensson 49 min

3-1 Roman Fazi 50 min

3-2 Thomas Nygaard 81 min

4-2 Marcus Mehnert 90 min

 

Kort:  Daniel Berg og Erblin Llullaku (som må sone mot Raufoss)

 

Bytter:  Jon Rønning inn for Thomas Elsebutangen 73 min

Ismar Dizdar inn for Ola Scheele Moe        81 min

 

Tilskuere:  380stk. Ca 40 Gule.