A-laget: Litt svakere i alt på Raufoss

Raufoss A- Bærum SK A   2-1    (1-1)

Vi har med snart halvspilt serie vist to ting: Vi kan spille bedre enn de beste, men også svakere enn de under oss på tabllen. Så man skal være en bra ivrig gambler for å sette penger for eller imot oss. Dog om man må, vi er best når vi møter de beste. Et spørsmål er dog hvordan vi skal klare oss uten Jan Aubert og Mattias Pedersen?

 

                                                            Veldig god start!

 

Så sånn sett ingen overraskelse at vi starter uten respekt og tar tidlig kommando i denne kampen. Vi er aggresive i presset og vinner flere baller høyt oppe på Raufoss sin halvdel. Så ut av det skapes et par halvsjanser.

Etter 5 min så kommer Raufoss med en høy ball, vi klarer til corner. Den klareres, men like etterpå er Raufoss fremme igjen. Nok en corner, og det er skummelt fordi vi vet Raufoss er gode på dødball. For andre gang i kampen får vi også stanget ut en ball etter en dødball.

Så slår vi tilbake og har en header i bakrom til Kot Tafese. Dessverre spretter ballen, slik at Kot må heade som avslutning. Ikke hans sterkeste side det. Like etterpå har vi en nesten-mulighet, etter at Izmar slår en glimrende pasning skrått oppover, men Erblin rekker ikke snu seg for å avslutte.

Etter 13 min så er det Kot Tafese som får snudd seg, men skuddet går rett på. Vi viser tenner tidlig på Raufoss.

Banespillet går fort frem og tilbake, for på en god kontring så får Raufoss et frispark fra 20 meter. Dog er frisparket tannløst.

Når det gjelder å vise seg frem, så har jeg alt nevnt Izmar. Etter 16 minutter så får han tak i ballen etter en svak Raufoss-klarering. Fra 16 meter så sikter han og limer ballen i vinkelen og INN. Utagbart og herlige 1-0 til oss Gule (men for anledningen helhvite).

Det er ingen tvil om at vi har tatt et solid grep i åpninga på NAMMO-stadion. Grep tar også Sivert Haugli noen minutter etter vår skåring. Dog med negativt fortegn. På midten hindrer han en overgang og får et klart gult kort. Hans tredje for året, heldigvis er det nytt for året at man må ha fire gule får karantene er en faktor. Så han lever trygt for å spille en kamp til før ferden går over til USA og college.

                                              

                                       Så kommer Raufoss mer og mer inn i det

 

Kampen jevner seg ut midtveis, og Raufoss har en farlighet på nok en dødball. De treffer heldigvis for oss tverrligger og ut. Hjertet slår raskere i nervøs spening, og kun sekunder etterpå får ikke pulsen noe hvile. For Lars Slemdal ligger nede for telling. Heldigvis så går også det bra.

Det som ikke går så bra jo lengre ut i kampen vi spiller, er at Raufoss fester mer og mer grep. Vi slutter å bevege oss og blir sågar avblåst for feil kast når Rasmus ikke får noen å kaste til. Selv sittende i Kina aner man en viss frustrasjon langt oppe i bygde-Norge.

Jeg har alt nevnt at dødball er Raufoss sin spesialitet. Så når vi gir de vel mange forsøk og i tillegg er passive når de slås, ja da kommer utlingningen da. Ikke ufortjent sett under ett, og spesielt fordi vi ble vel passive i denne situasjonen. Det skjer vel omtrent når barne-Tv er over, altså klokka 1830 lokal tid. Nå er det ca 15 minutter igjen.

Utviklingen er at vi går litt lei, som tydelig kommer frem når Erblin er vel verbal mot dommer på et frispark som han skaper høyt oppe. Gult kort, hans andre for året. Vi har totalt sett ingen grunn til å bli ampre eller lei, for vi har totalt sett vært gode hittil. Selv om vi har falt kraftig de siste 10 minuttene.
Vi kommer noe inn i kampen, men det er Raufoss som står for de sjansene som skapes. Med to minutter igjen, så er nok uavgjort noe vi skal si oss fornøyde med.

Helt på tampen så kommer Raufoss på en farlighet når en pasning slås i bakrom. Helt på kanten av 16-meter så setter Mads Lyngen frem et bein og hindrer muligheten. Dog frispark og nok et riktig gult kort. Frisparket blir det ikke noe av, og ikke noe skjer i denne omgangen som startet bra for vår del, men Raufoss kom mer og mer inn i. Så uavgjort til pause er ok, men tre gule kort bekymrer foran 2.omgang.

 

                                                  Ny omgang, samme oppskrift

 

2.omgang starter med at Kot får gult kort. I alle fall nesten i starten. Det er kampens fjerde, alle til oss og alle riktig. For Kot sin del, så er det kun hans andre gule.

Når det gjelder ballen, så er den høyt og lavt. For vår del så må vi bli flinkere til å holde ball langs bakken og i flere trekk. Raufoss derimot er glad for høye baller. Etter 53 minutter så skårer de etter nok «en med snø på». 2-1 Raufoss på ganske så lik måte som deres første. Vi må tidligere i mann på de innleggene.

I de påfølgende minuttene så åpner kampen seg opp. Vi tør/klarer holde noe mer på ball, dog uten å skape for mye. Raufoss får mer rom offensivt, og viser tegn til at de kan straffe oss på det utover kampen.

Forbindelsen til streamingen blir hakkete, men så også spillet for begge lag virker det som. Tempoet faller, og etter å ha sjekka yr.no, så er det nesten like varmt på Raufoss som det var for G17 Bredde forleden når vi gikk på Den kinesiske Mur. Sånn sett skjønner jeg godt det er slitsomt for samtlige på NAMMO.

Etter nesten å ha sovnet over dataen, så skvetter jeg til når Raufoss har en farlig trippel-mulighet.
Det er passert 70 minutter og gutta gir meg og alle (normalt) Gule håp! Vi har kommet mer inn i kampen. Dog uten å skape all verdens. Det blir sjelden noe mellom det gode spillet og sjansene i denne kampen.

Først i det 80 minutt så kommer Raufoss frempå. Nok en dødball og nok en heading i tverrliggeren.
Så kanskje vi skal skåre som Raufoss. I alle fall flyttes kaptein Slemdal opp som spiss.

10 minutter senere og med fasit i hånd så lykkes vi ikke skape noe særlig. Det er også det som er hovedforskjellen mellom lagene i denne kampen. På de fleste statistikker så er nok Raufoss noe bedre enn oss. Så ikke noe å si på at vi taper denne kampen.

De tørre kampfakta:

Raufoss A- Bærum SK A  2-1  (1-1)

Mål:  0-1 Ismar Dizdar 17 min

1-1 Snorre Nilsen 31 min

2-1  Anton Henningsson 54 min

Kort:   En haug med gule. Til oss:  Sivert Haugli, Erblin Llullaku, Mads Lyngen, Kot Tafese, Simen Lyngbø

Bytter:  Christopher Wingate inn for Didrik Fredriksen 70 min

Jon Rønning inn for Kot Tafese 70 min

Simen Lyngbø inn for Rasmus Isegran  78 min

Tilskuere;  671