A-laget: Lagmoral oppskriften bak avansement!

Follo FK- Bærum SK 1-2 e.e.o (1-0,1-1)

1.mai og 1.runde i Norgesmesterskapet! Motstander var 40 minutter unna i bil om trafikk flyter fint frem til Tusenfryd og litt til, nemlig Follo!

Stafett er stafett var mantra til Jon Herwig Carlsen, mens cup er cup går under samme betydning. Vi var favoritter i egenskap av å være divisjonen over, men i cup står mer enn vanlig på spill og da er det småekkelt å være forhåndsfavoritt.

Banen så ut som Gettysburg på ettermiddagen 3 juli når sørstatsgeneral Stuart kom i klinsj med Brig. Gen. McMurtie Gregg og den mer kjente Gen. Custer på venstre flanke av hovedslaget.

Dueller, høye baller og tilfeldigheter

Om man betalte for å bli underholdt i dag, så kastet man bort pengene. For som nevnt, banen innbød ikke til trill og «tiki-taka». Så vi rundt 90 tilskuere kan sjekke med forsikringsselskapet om hvorvidt vi kan få refundert legeutgifter ved whiplash.

Vi har innledningsvis mest ball, dog så klarer vi ikke helt stokke riktig bein når vi nærmer oss avslutning. Så med unntatt av Jon Rønning sin dobbelsjanse etter 19 minutter, så er det ikke mye som tyder på mål.

Jeg finner det beskrivende at det første målet kommer på dødball. En slags poetisk rettferdighet. Dessverre for oss så kan de trofaste «Followers» juble!

1-0 til Follo på frispark fra ca 18 meter.

Vi blir med i krigen!

Om vi hadde plan om noe langs bakken, så blir den forståelig nok gått bort fra. For det er klin umulig. For å følge opp Borgerkrigsreferansen så melder vi på oss i det som blir 65 minutter til med krig. Det takles så det lukter krutt og vi er først på flest baller i luftrommet. Derimot det som teller mest i fotball, mål, de uteblir. Mest fordi vi ikke kommer til avslutninger av så ymse årsaker.

Så vi går til pause med 0-1 i sekken.

Ballen ble en del av NASA sitt romprogram! (Visstnok er den på vei ned nå kl 2311)

Gutta gir alt til siste sekund

Starten av 2.omgang er oppløftende, men for hver situasjon det er mulig så drar hjemmelaget tempoet ned. Mest merkes det når det tydeligvis er 18 årsgrense for å komme inn i dag….i alle fall var det ingen ballgutter/jenter å se. Skribenten tar forbehold om at det ble arrangert Melodi Grand Prix JUNIOR i området.

Så sekunder blir til minutter, som blir til frustrasjon. På bane og tribune. Vi gjør noen bytter, og det skal vise seg klokt!

De siste 15 minuttene minner de mye om 1865 i Mason-Dixie line. Follo, i form av å være sørstatene, har ikke mye igjen. Vi, i form av å være nordstatene, har mer folk og krutt. Det avsluttes over en lav sko, men det vil seg ikke. Før i det 93 minutt…

…våre innbyttere utgjør en forskjell, og Kristoffer Sørensen er sistemann på en ball som blir kriget inn! Vi dropper alt håp om å se Barcelona-Liverpool, for det er klart for ekstraomganger!

Vi avgjør helt fortjent

I de 2*15 minuttene som uansett skal spilles så ser vi oss ikke tilbake. Det er klart at vi har mer krefter og at vi en mot en er bedre. Allikevel kan man ikke være trygg på seier, da Follo gir alt de har.

Så de står imot brisen vi skaper i 1.ekstraomgang. Noen halvsjanser via kantene og noen skuddforsøk som blir blokkert.

Derimot kjører vi på de siste 15 minuttene, og nå må tapre Follo ned i kanvassen for en ordentlig telling. På corner så er kaptein Lars Slemdal helt sjef i luftrommet. Som et Curtiss P-40 Warhawk stiger han til værs.

Ingen tvil og 2-1!

Gledelig for oss rundt 12-14 Gule på tribunen så senker vi oss ikke. Vi fortsetter å male på, samtidig som Follo må opp i banen i jakt på utligning. Konsekvens av det er at vi får mye bakrom, og på en slik sjanse burde vi punktert når vi setter ballen i tverrligger fra 2 meter. Kanskje 1 og halv.

Så kampen er ikke punktert. Klokka viser 5 minutter igjen. Allikevel får jeg meg ikke til å skrive noen krimroman av hendelsene de siste 5 minutter. For det blir langt og tilfeldig. Så vi leser det og klarerer med ro.

Fornøyde krigere etter slaget på Follo!

Oppsummeringens time

Vi går videre til 2.runde! Det er det viktigste, og hovedgrunnen er at vi kjemper til siste spark på ballen. At vi ikke gir opp og står samla er en fin styrke!

Spillet er ikke all verden, men det å spille langs bakken i dag er omtrent som å gå på ski i Marka i juli. Da trenger man satans god smøring! Vi unngikk så vidt meg bekjent skader og er klare for neste kamp søndag kl 1600 borte mot Grorud!

De tørre kampfakta:

Mål: 1-0 Follo 1-1 Kristoffer Sørensen 93 min 1-2 Lars Slemdal 107 min.

Laget: Midtgaarden-Kiil Olsen-Slemdal (K)-Attila-Nilsen-Håskjold-Aubert-Kidane-Rønning-Sinyan-Chima

Innbyttere: 80 min: Sørensen inn for Attila- Bern inn for Rønning 118 min: Lyngbø inn for Nilsen

Gule kort: Chima 45 min, Attila 63 min, Kidane 101 min, Nilsen 112 min

Tilskuere: Ca 90. Ros til Followers som fortsatt holder koken