A-laget: Iherdig innsats bak poenget!

Asker Fotball- Bærum SK  2-2 (0-0)

Årets første av to lokaloppgjør. Som NRK lagde innslag på i kveldens Sportsrevy (fra 14.20 min ut i revyen), så er disse kampene alltid noe ekstra. Det er flere folk, tøffere taklinger og uforutsigbare kamper. Vi vet at Asker er bedre enn hva de foreløpig har vist, og fryktet at de skulle få det ut i kveldens kamp.

Klare for lokaloppgjøret!

Vi snakket om før kampen om å drepe deres ekstra motivasjon. Ligge lavt, kontrollere tempo og satse mer på kontringer. Dette klarer vi stort sett bra i 1.omgang. Asker får ha ball og de har en mann med tromme, men ingen av de klarer å skape noe trykk mot oss!  De går over, enten det er ball eller spede forsøk på å lage noe liv.

Vi derimot stiller med det som før i uka ble en aldri så liten snakkis mellom klubbene via Budstikka. At Bærum (i motsetning til Asker) også viser seg også fra bredden. 12 stykker fra 01-bredde er med og setter en Gul ramme rundt kampen med taktfaste rop til våre 11 utvalgte på banen.

Bra mobilisering fra Bærums fans i dag. Her ved 01 bredde

Det er ikke så spennende i 1.omgang, vi klarer i stor grad å holde oss til kampplanen som nevnt over. For vår del offensivt så er det ikke verden, men vi viser farlighet på kontringer. At det står 0-0 til pause er helt fair.

Om 1.omgang var ok fra vår side, samtidig som det var labert tempo, så er historien helt annerledes fra første spark i 2.omgang. Symbolsk nok på omgangen så er det Asker som tar avspark.

Det er vertene i sort-hvitt som holder ball, mens vi ofte gjør individuelle feil som gjør at vi sjelden har ballen lengre enn hva stemmen til supporter Massimo holder. Slikt koster krefter. Som vi kommer tilbake til, så skal det bli kostbart for oss.

0-0 etter 53 minutter. Så tar det av!

Til tross for at Asker har ball, så er det vi som tar ledelsen etter ca 58 minutter. Kot er målskårer når han fra hjørnet av 16-meteren skjærer nydelig inn, ser Vedeler i Asker-målet står litt langt ute og prøver seg på en lobb. Den er perfekt utført. Ballen går i bue over og i mål! 1-0 til oss, noe mot spillets gang, men vi rundt 50 Bærumfans på tribunen jubler like mye for det!

Dessverre varer gleden like lenge som pølsen man spiste i pausen. To små jafs (eller minutter om du vil), så slår Asker tilbake. På et innlegg fra ca 20 meter så mottar Traore ballen. At Traore var hele Kasakhstan og halvveis inn i vakre Mongolia i offside får så være. 1-1 på tavla, vi har spilt 62 minutter.

Fra nå av og i grunn kampen ut, så holder vi lite på ball. Det råder kaos, og personlige feil skjer for ofte. Et godt eksempel på det er når Sondre i buret ruser ut og passerer 16-meteren, og nærmest tar en Vince Vilfork takling på Mehnert som kom på et godt løp. I NFL er slikt lov, ikke så mye i vår europeiske variant. Riktig gult kort og et frispark i farlig posisjon, men som heldigvis er like lite treffsikre som de missilene som Kim Jong-un fyrer av gårde om dagen.

Slik fortsetter Asker. De skaper mye, burde skåra, men de er helt vaksinert mot det og faktisk pute ballen i nota. Til tross for innkjøp av Sverige-proff, ungt blod og rutine, så er de tannløse i selve avslutningene.

Samtidig skal keeper Sondre ha mye ros, såpass mye at jeg kårer han til vår beste i dag. Han hadde en bra reaksjonsredning tidlig i kampen, og har minus den ene utrusningen vil kontroll på det han burde det+ litt ekstra! Solid kamp. Redder poeng for oss om du vil.

Banens beste: Sondre!

At fotball er mer lunefull enn hva Kåre Ingebrigtsen er etter poengdeling på Nadderud er ikke noen nyhet. For igjen så er det vi som skårer. Vi trenger ikke så mange muligheter, og det er til slutt Lars Slemdal som banken inn ballen fra kort hold. 2-1 til oss med kort tid igjen.

Faktisk bare 5 min (+overtid). Dessverre er det for langt igjen, for umiddelbart så tar Asker ball og skårer. Etter at vi har stanget unna på dødballer i 86 minutter, så ryker en markering og Håskjold på Asker takker for den. Kontrollert (og fortjent) 2-2. Allikevel så bittert når vi er så nære. Det var nok rett og slett mangel på krefter som førte til en mental svikt.

Det ender 2-2 slik tavla her viser etter 88.minutter

Så Asker sine spillere og resten av folka kan slå på stortromma for poengdeling.

Totalt sett så er Asker bedre. Spesielt i 2.omgang. For vår del er 1.omgang omtrent som etter planen og står til godkjent, men vi ryker som en gresk økonomisk redningspakke i 2.omgang og skal si oss fornøyd med poengdeling på Føyka!

Takk til alle 50stk Gule som møtte opp! Nå er neste kamp Brumunddal hjemme lørdag 20 mai kl 16

De tørre fakta:

1-0 Bærum Kot

1-1 Asker Traore

2-1 Bærum Lars Slemdal

2-2 Asker Håskjold

Gule kort: Midtgarden, Slemdal, Llullaku

Bærums bytter: Fredriksen inn i 82.min for Moe

Bergstrøm inn i 88.min for Kot

Tilskuere:   506 stk.  505 av de holdt varmen!