A-laget: I flytsonen!

Bærum SK A- Alta IF A 3-1 (2-1)

Den første av i alt tre kamper på seks dager ventet oss. På motsatt halvdel ventet Alta. Er det noe innledningen i sesongen viser, så er det at ingen kamper er enkle. Er som å se Championship i England. At det også til dels skulle bli en knokkelkamp er mer tilfeldig.

Vi går ut i hundre fra første minutt og presser Alta til feil. På vår fjerde corner før det har gått 6 minutter (!), så setter Markus Attila inn 1-0 slik bare midtstoppere kan…via krig! Det var ikke noe Ferenc Puskas over målet, men vi tar 1-0 på hvilken som helst (Attilla er ungarsk).

Vi blir brutt kun minutter senere og Alta ruller opp. Det gjør de bra, og bortelaget utligner på ulykkestallet 13 minutter.

«I belive I can fly»

Innledningen vår har vært god, og slik fortsetter det til tross for utligningen. Spesielt er det så herlig å se Mr.Bærum Jan Aubert leke med ballen. Her snakker vi Puskas! For hans stikker til Kidane er på øverste hylle. Kidane er alene og blir takla såpass at vi kan kalle det både saksa og klippa ned!

Straffe! Ingen tvil. Like liten tvil er det når Jan Aubert tar straffen. Kontrollert og vi er tilbake i ledelsen.

Så kommer Alta tilbake…i spillfasen

Vi er omtrent halvspilt nå. For hvert minutt som går nå, så tar gjestene mer og mer over. Skal ikke gå så langt å kalle det dominans, men de er bedre nå. De skaper nok til å kunne/burde utligne, men vi har høyere makter med oss når det knipper på som verst. Usikkert om det har noe å gjøre med at Massimo ankom kampen sent av samme «himmelske årsaker». Samtidig er Sondre Midtgaarden vår egen frelser med noen redninger man kun finner i Paradis!

Så vi klarer å kjempe oss inn til pausesafta på 2-1. Det kostet saft i beina og! For vi presset høyt, men i og med vi ikke bor i campingvogna til Ole Einar Bjørndalen, så har vi ikke sterkt nok O-2 opptak!

To angrepsvillige lag

Begge lag går for flere mål. Det ser vi tegn til fra første (ok, femte) spark på ballen i 2.omgang. Opp og frem! Det svinger frem og tilbake. Alta kommer så nære det er mulig når de på en vakker overgang smeller ballen i tverrligger og ut. Om vi har egen sjaman i disse dager vites ikke, men vi sender sjaman Durek et takk i den situasjonen!

Når vi etter hvert skaffer oss en «forsikringsgåll» så er kun takket være oss selv. For vi er virkelig gode. Et vakket angrep på kant, der Chima sender ballen herlig uegoistisk til Kidane som får belønnet sin meget gode kamp med et mål! 3-1 og vi har spilt ca 70 minutter.

Nå resignerer Alta, og de er mer opptatt av å samle kort enn å spille ball. Det ble vel delt ut 7 stk av samme farge. De spiller normalt i gult, i dag spilte de til gult!

Så vi har kontroll de siste 20. Som dere da skjønner endte dette med årets første hjemmeseier (på tredje mulighet).

Som skygger i 2.omgang

Mye gledelig i dag!

Er godt å se Daniel Berg tilbake i godt driv! Vi håper skaden han fikk på slutten ikke er av sorten som innbyggerne i Westeros fikk etter å ha blitt bada i ild fra Daenerys!

Videre så er Kidane god, og ble kåret til banens beste og 1000 kr rikere i form av gavekort fra Bærum Lagersalg!

Til slutt vil jeg tillate å trekke frem en kar som virkelig er «hel ved»:

Christian Hanche-Olsen! En trofast sliter som aksepterer en benketilværelse, men som fikk sjansen i dag! På backplass er han solid og det varmer den Gule hjerterota at han tok sjansen! Moro og vel fortjent!

Hanche nest lengst til venstre fra en kamp i Kina…han er populær også der

De tørre kampfakta:

Bærum SK A- Alta IL A 3-1 (2-1)

Mål: 1-0 (6.) Markus Attila, 1-1 (13.) Magnus Nikolaisen, 2-1 (22.) Jan Aubert (Str), 3-1 (71.) Adonai Kidane

Bærum: Sondre Midtgarden – Aaron Kiil Olsen, Lars Ivar Slemdal, Markus Attila, Christian Schjølberg Hanche-Olsen – Kristoffer Sørensen, Jan Christian Egseth Aubert, Hallvard Håskjold, Daniel Berg, Adonai Mehary Kidane – Chima Vincent Ifejilika

Innbyttere: Emanuel Kot Tafesse i 70. min. for Sørensen, Martin André Berg i 84. min. for Berg, Mansour Sinyan i 88. min. for Kidane

Gule kort: Lars Ivar Slemdal, Bærum, Brage Berg Pedersen, Runar Overvik, Felix Adrian Jacobsen, Aleksander Wikevand Bjørnvåg, Mats Frede Hansen, Guyon Philips og Christian Reginiussen, AltaD

Tilskuere: 149 som koste seg med godt spill og utsøkte vafler på Sandvika stadion