A-laget: En plan- ett lag!

Grorud IL- Bærum SK  0-3  (0-1)

Vi har hatt dårligere flyt i august og frem til medio september enn nær sagt alle. Norges landslag inkludert. Ting har ikke villet seg, eller vi har ikke fått det til. Så vi har kommet hjem uten fangst. Frem til i dag!

For fra første spark på det som i gamle dager ble kalt lærkula, så fulgte vi planen til denne gjengen:

Vi lar Grorud har ball, men hjemmelaget skaper pent lite. De blir tvunget til å slå bredt, og når innleggene kom så har vi to stk fyrtårn i Lars og Mathias som spiser slike baller til frokost. Samtidig så er vår offensive plan å bruke Moses sin hurtighet og løpsstyrke. La det være sagt tidlig: I dag var Moses virkelig god!  Jakter på alt som rører seg, og med det tvinger Grorud til defensive feil. Det får vi betalt for…

…I det 19 minutt. Da er det Erblin som får den avgjørende pasningen og sliter seg løs og kommer alene med keeper. Da ser vi utfallet her:

1-0 ved Erblin! 19 minutter.

SORT (!!) jubel!

Spillet fortsetter slik det startet. Det gule hjemmelaget har mest ball, men skaper lite. De får derimot en situasjon som de skulle hatt straffe på. Først et frispark fra 16.51 meter som havner i mur, retur havner i en Bærumhånd. Dommeren er nære, men gudene vite hvorfor det ikke blir blåst.

Helt på slutten av første omgang så er vi presset kraftig bakpå. De siste 10 minuttene minnet meg om et vilkårlig powerplay i hockey. Her er vi både gode og heldige at Grorud ikke fant veien til nettmaskene.

Pause på 1-0 er solid. Vi er mannsterke på tribunen i dag, og samtlige snakker mye om vår evne til å ikke avgjøre kamper. For de som har fulgt oss i høst vet at vi sliter mest av alt med å holde ledelser inn til siste spark. Så flere stikker til kiosken for å kjøpe kruttsterk kaffe.

Takk til alle som kom og støttet oss i dag!

De som blir igjen snakker med en forbipasserende Jan Bøhler. Groruds store mann!

2.omgang er i gang og kaffen er fortsatt glovarm i plastbegeret. Dessverre er også Moses det i det 47 spilleminutt. For han kommer alene med keeper og burde skåre. Forarbeidet er bra, avslutningen er ikke på samme nivå. Så nesten en drømmestart.

Samtidig så ser vi fra sidelinja noe som er oppløftende. Vi er tøffere, mer løpsvillige og jobber bedre kollektivt nå enn vi har sett på lang tid. Slikt fører til at vi frustrerer Grorud, og etter hvert som kampen skrider frem så er det (stort sett) vi som står for avslutningene.

Etter 58 minutter så trenger vi ikke lenger kaffe for å holde nervene i sjakk. For Ali Iqbal øker til 2-0!

Nå faller tempoet noe. Vi faller tilsvarende bakover. Kontrollen derimot er i det hele intakt. Grorud må oftere enn hva de er komfortabel med så innlegg fra kant. Der demrer vi opp. Etter hvert så går flere og flere innlegg også over mål. Da går tiden, spesielt fordi det ikke er noen ballgutter tilstede her. Kanskje de var på kebaben vegg-i-vegg?

Like etter målet kommer også vårt første bytte. Ola har vært syk i lengre tid, og takker for seg etter 60 minutter. Vår egen «Kobe B» kommer inn, Didrik Fredriksen!

Nettopp midtbanen får mer og mer ball nå. Så vi bygger opp angrep i større grad via den sentrale 3er.

Vi som satt på linja følte en viss trygghet, men allikevel var vi redde. For vi har sett oss glippe gang på gang før i høst. Mot svakere lag enn hva Grorud er. Derfor er det så gledelig at vi for hvert minutt kan konstatere at vi har lært av tidligere feil.

Vi liker resultattavla

Når klokka passerer 17.33, eller 78 spilte om du vil, så får vi et straffespark. Erblin ble holdt. Eller kanskje det kalles en real bamseklem?  Tydelig var det i alle fall, og Jan Aubert går frem.

Vår første straffe for året er ikke vakker, men den går så vidt inn via keeper. Det betyr lite, for lettelsen er enorm! 3-0!  Det smaker rype, orrhane og fasan på en og samme gang!

I de siste 10 min pluss, så skjer det lite. Lufta har gått ut av ballongen for både Grorud, Jan Bøhler og Arbeiderpartiet!. Det vi kan ta med oss her er at vi får verken skader eller kort, slik at vi kan stille blant alle som også var med i dag!

Oppsummert så vil jeg si vi holdt oss til kampplanen jeg fikk tjuvlytta på. Tett bakover, mens vi klarte å skape offensiv fotball både via Moses og etter hvert midten! Når vi skårer tre, ikke slipper inn noen og er 15 + på tribuna, ja da var det en god Bærumsdag!

Nå skal vi gjøre vårt for å gjenskape dette til lørdag 23 september kl 1600 hjemme mot Kjelsås

Mål:  0-1 Bærum Erblin Llullaku 19 minutt

0-2 Bærum Ali Iqbal 58 minutt

0-3 Bærum  Jan Aubert 78 minutt

 

Kort:  I dag var alle snille

Bytter: Didrik Fredriksen inn for Ola Scheele Moe 60 minutt

Mads Hasle inn for Moses Mawa                86 minutt