A-laget: Den berømte ketsjupeffekten

Bærum SK- Mjølner   6-0 (2-0)

Kom Mai du skjønne milde, med mang en kamp på rad! Fritt etter Christian Adolf Overbeck, eller hvem som skrev den. For mai er den måneden med flest kamper i, så sant vi ikke spiller i Europa. Og det må vi innrømme at vi ikke gjør helt ennå.

Så med kamper kommer skader. Jan Aubert er ute på ubestemt tid, mens Daniel Berg er tilbake om ikke så lenge. Så det betyr andre inn for de, og dagens startellver så sånn ut:

Sondre Midtgarden – Sivert August Felde Haugli – Lars Iver Slemdal – Mads Eskedal Lyngen – Rasmus Isegran – Ola Scheele Moe – Didrik Bjørnstad Fredriksen – Simen Lyngbø – Emanuel Kot Tafesse – Erblin Llullaku – Thomas Elsebutangen

 

Vi både starter med ball og bevarer ball. I alle fall de første 10 minuttene. Så kommer Mjølner mer og mer inn i kampen og etter hvert er de bedre. På tribunen liker vi ikke utviklingen om at bortelaget får ha mest ball. For det koster mer enn vanlig å ikke ha ball. Tunge løp i varmen er som å handle julegaver på juleaften.
Midtveis så løsner det for oss. Om ikke i selve banespillet, så i alle fall i offensiv 16-meter. For vi setter ikke bare en, men to kjappe. 1-0 kommer ved Kot Tafese som står alene foran mål.

Når vi dobler ledelsen så skjer det ved at Mads Lyngen setter corneren direkte i mål langs bakken. Er neimen ikke ofte vi ser på 11er kamp for senior.
2-0 står seg til pause, i en omgang der Mjølner så absolutt er på høyde med oss, men vi er effektive.

G2006 bidro på tribunen 😉

 

                                               Nå løser vi oppgavene bra!

I pausen gikk skribenten langt, og lengre enn langt. Mer enn hva helsa tåler, for å snakke med folk om 1.omgang. For den inneholdt så mangt, at jeg søkte flere innspill for å gi et mest mulig objektivt syn på kampen. De fleste mener at vi var bedre i starten og at vi er effektive. Samtidig så ser man klare tegn på at Mjølner så absolutt kan by opp til dans (slik de gjorde da de slo Fredrikstad).

Om Mjølner var friskt frempå i 1.omgang, så var vi veldig freske i 2.omgang. Fra første spark så går vi ut og tar kontroll. 3-0 som dreper kampen kommer ved Thomas Elsebutangen som får avslutte fra kort hold etter drøye kvartetet. Nå er det mer enn is som smaker godt i sommervarmen på «Kadda».

Gutta vil også ha dessert, og byr på mye fint spill nå. Kot Tafese viser sitt nivå ved 4-0, mens Jon Rønning har fått et «illebefinnende» og leker Mohammed Salah ved 5-0.
Noen minutter før slutt så skårer vi, strengt tatt en Mjølnerspiller, kampen sjette og siste mål. Dessverre var det ikke så mange som så denne kampen, og alt det gode spillet som kom.

De som kom fikk se mye fin fotball (etter hvert).

Vi tar med oss 3 poeng, fin målforskjell og gode prestasjoner. To ting til må nevnes:

1) Det er godt å se Kot Tafese tilbake. En god start på sesongen for hans del, og det gleder enhver Gul at all innsats han har lagt ned for å komme tilbake fra skaden sist høst gir avkastning nå. Han ble velfortjent kåret til Bærums bestemann.
2) Takk til de 7 hyggelige Mjølnersupporterne som tok turen (riktignok fra Sarpsborg)! Hyggelig å ha dere på besøk!

De tørre kampfakta:

Bærum SK- Mjølner 6-0 (2-0)
Mål: 1-0 (27.) Emanuel Kot Tafesse, 2-0 (30.) Mads Eskedal Lyngen, 3-0 (59.) Thomas Elsebutangen, 4-0 (63.) Kot Tafesse, 5-0 (73.) Jon Tveit Rønning, 6-0 (83.) Aleksander Nussle Torvanger (selvmål).

Innbyttere: Ismar Dizdar i 55. min. for Bjørnstad Fredriksen, Håkon M. Øverby i 67. min. for Scheele Moe, Jon Tveit Rønning i 69. min. for Kot Tafesse

Gule kort: Ola Scheele Moe, Bærum. Mathias Johnsen og Johannes Aase, Mjølner

Tilskuere: 49 på Sandvika stadion