A-laget: Ting satt på plass…til slutt

Bærum SK A-Grorud A  3-2 (1-0)

Vi har de siste åra hatt et godt tak på dagens motstander Grorud. Samtidig er vi i støtet, så vi Gule hadde stor tro på flere poeng på kontoen.

Spillet i starten av kampen gir oss god tro på at det vil slå til. I noe vanskelig vind, så er det vi som har mest ball. I alle fall de største sjansene. Dog så vil det seg ikke helt når det kommer til avslutninger. Så kampen utvikler seg til å bli en stillingskrig, og det er tidvis ampert. Grorud måtte ha tre poeng for å ha heng på lagene i opprykksstriden.

Bakerst så debuterte Espen i mål. Han har vært i klubben i lang tid, og gradvis tatt seg. Fra barnsbein av så var han kaptein og midtstopper. Ledertype har han alltid vært, men han valgte seg bort fra å løpe til å stå i mål når han passerte konfirmasjonsalder!

Trygg i «klypa» i luftrommet…  (Foto: Knut Omholt-Jensen)

Et godt valg!

…og langs bakken     (Foto: Knut Omholt-Jensen)

I 1.omgang så har han ikke all verden å gjøre, men er trygg når det er langpasning eller han må ut i feltet!

Når vi rundt 100 tilskuerne trekker mot kiosken for å varme oss på kaffe og «Bjarnes vafler», så får vi tildelt frispark fra farlig hold. Det betyr «Lyngen-time». Så vi utsetter visitas i kiosken. Nok et valg som kaster av seg!

I motsetning til stolpetreff*2 tidligere i omgangen, så er ikke dette skuddet all verdens. Allikevel så er det nok da keeper klarer å slippe den mellom hanskene nede ved stolperota. Sekunder senere blåser dommer for pause. Vi får mål, kaffe og vafler, mens bortelaget får den sure svie.

 

Snuoperasjon*2

 

Vi skulle gå ut og gå for 2-0 tidlig ble det overhørt fra offisielt hold. Det skjer dog ikke. Grorud presser oss bak, og vi blir etter hvert baktunge. Så da er det vel rettferdig nok med utligning?  1-1 blir det uansett om det er rettferdig eller ei. Etter mye rot og knot i feltet, så er en hvitkledd bortelagsspiller sist på ballen.

Vondt blir til verre når vi er nære ved å ta ledelsen på nytt ved en corner. Ballen spretter ikke helt vår vei, og på to trekk så går det fra en farlig mulighet for oss til at Grorud kontrer dødelig effektivt. Simen Lyngbø er eneste mann bak, og han kommer på etterskudd. Han velger å ikke ta en «Solskjær», så Fabian Ness på Grorud kommer alene med Espen i vårt mål. Ballen settes fint i hjørnet skal det sies, så Grorud har snudd kampen. 1-2.

I ettertid sa Simen at han ikke tok en «Solskjær» fordi han mente vi hadde kontroll på kampen. Etter 1-2 målet så føltes det ikke slik.

3-5-2   (Foto: Knut Omholt-Jensen)

Ikke før vi legger om til 3-5-2 de siste 10 minuttene. Da tar vi fullstendig over, og vi spiller vår beste fotball.

Heldigvis medfører dominansen da at vi først utligner ved Daniel Berg, som kan skåre etter godt forarbeid langs kanten.

Før vi snur kampen til hjemmeseier når Jon Rønning knaller inn 3-2 med kun minutter igjen å spille. Det var ekstra gledelig i tillegg til poengene fordi:

3-5-2 har vi terpa på og det gir frukter!

Jon Rønning er arbeidsprodukt og fortjener så innmari å få oppleve å avgjøre kampen!

Jon Rønning i farta     (Foto: Knut Omholt-Jensen)

Så det ender med 3-2 seier. I en kamp som svinger. Totalt sett er det fortjent. Måten det skjer på gjør det ekstra moro. Da overlever vi sur vind, byggestøv rundt og annet som forstyrrer «Kadda-idyllen».

Banenes beste ble Thomas Nygaard

Ikke lett å ta fra ballen. Banens beste: Thomas Nygaard (Foto: Knut Omholt-Jensen)

 

De tørre kampfakta:

Bærum SK-Grorud IL   3-2 (1-0)

Mål: Mads Eksedal Lyngen 1-0 45 min

Elias Kristoffersen Hagen 1-1 55 min

Fabian Østigård Ness      1-2  65 min

Daniel Berg                    2-2   84 min

Jon Tveit Rønning          3-2    90 min

 

Gule kort:         Simen Alexander Santos Lyngbø   31 min  (hans tredje)

Jan Aubert                                     76 min  (hans tredje)

 

Bytter:             Nicolay Grimstad inn for Mattias Pedersen 57 min

Thomas Elsebutangen inn for Simen AS Lyngbø 68 min

Jon Tveit Rønning inn for Ola Scheele Moe 82 min

 

Tilskuere:   Ca 100. alle med vindjakke og skjerf