JJR Bredde: Vi havna i stormen, men kom ut på den andre siden helhjertet!

Bærum JJR Bredde- Manglerud/Star JJR  3-3 (2-1)

Du verden for en merkelig kamp. Den inneholdt det meste, så det var nesten at vi kunne tatt inngangspenger for de 17 tilskuerne og de to hundene som kom for å bivåne denne kampen.

Med fin merking av bane, målene på plass og med ca. 120 elefantskritt i mellom de, så var vi klare for 11er kamp mot grønn/hvite Manglerud-jenter. Populært kalt for (med den uheldige forkortelsen) M/S. Det vi vet om våre motstandere er at vi tapte fortjent når vi var på besøk der oppe (3-1). At de er gode med ball, spiller kort langs bakken og er mange.

Det sistnevnte kan skape både hodebry og bekymring for oss. Vi er 12 stykker, der flere måtte kjempe seg igjennom syksom, småskader og annet. Klare for kamp ble vi i alle fall.

Klare for kamp! Bærum mot Manglerud/Star

Klare for kamp! Bærum mot Manglerud/Star

Det starter tøft, veldig tøft. Vi spiller jo bokstavelig talt i oppoverbakke i 1.omgang. M/S-jentene er rett ut av startblokka, mens vi er mer perplekse. Det går ball i hatt, og det hadde ikke vært noe å si på om de hadde tatt ledelsen. Vår redning her er blanding av god keeper i Elisabeth, flaks og iherdig innsats.

Så etter ca 15 minutter tar vi ledelsen. På vår andre mulighet så setter Thea ballen i mål. Nok en kamp med nettsus fra Thea, moro og fortjent til en ivrig og positiv spiller!

Orden blir raskt gjenopprettet. Det tar kun par-tre minutter før det står 1-1. De skårer på et frispark som slås med fin bue og havner i bakerste hjørne.

M/S bytter spillere, så nye krefter er innpå til enhver tid. Der og da skulle jeg ønske at jeg var lege tilsluttet Olympiatoppen. Vi hadde trengt astmamedisin, og i store doser. For ut omgangen er M/S sin beste periode av kampen. De er flinke på å variere spillet, så innlegg kommer fra alle kanter og vinkler. Iblandet en dose individuell prestasjon, så er det utrolig at de ikke skårer mer i denne omgangen. Vi klarer alltid å ha en fot eller annen del av kroppen i veien rett foran streken.

Jeg må vie et eget avsnitt til fire jenter jeg ønsker å litt oppmerksomhet. Ikke bare stiller de opp, men gjør det helhjertet!  Ida B, «Lizzy», Sofie L og Carine G. Uten dere, ingen kamp. Det er det enkle, men samtidig: Dere gjør mer enn det!  Innsatsen er på topp, innstilingen er som om dere spilte SATS-fotball og ferdighetene er på øverste hylle. Jeg ønsker at dere i klartekst skal vite at dere bidrar med mye når dere sier JA!  Rett og slett fine folk som burde fått kake og mer til om jeg hadde kunnet bake!

Neste avsnitt går også til en enkelt person. For det som skjer her, er verdig nesten et eget bind i Knausgård sin serie. Med to minutter igjen så får Siri ballen. Den er på egen halvdel, og husk: Vi spiller i slakk oppoverbakke. Hun fører den med seg, en motstander kommer gradvis nærmere. Ballen blir vel tapt….ikke ennå. Men snart blir det vel innkast?  Neida, Siri løper videre, og videre….og et stykke til. Nå er ballen på motstanders halvdel. 40 meter innpå,…35 meter innpå…..Nærmer seg innleggsmulighet. Siri derimot skyter!!!  Fra ca 30 meter, …skrå vinkel, men ballen har en utrolig kraft og får en fin bue. Vi opplever det nesten som i sakte-film.  Den går over keeper, og inn i motsatt vinkel!

Smak på den! Motsatt vinkel!  For et kakestykke av en skåring! Så utrolig bra gjort, samtidig moro at Siri er den bak målet. Hun er tiger i mål, men tydeligvis giftig som offensiv spiller. Det er hennes andre mål på like mange kamper.

Godt innblikk fra sidelinja

Godt innblikk fra sidelinja

Vi leder 2-1 til pause. Vi er slitne, fordi vi jobber så bra. Vi spiser frukt, drømmer om innbyttere og maner til innsats.

2.omgang er helt motsatt av første. M/S starter med ball, skårer etter 21 sekunder på en enkeltmannsprestasjon og jeg frykter at nå sier det naturlig nok «stopp»!.  Neida, nå er vi best. I alle fall så lenge vi er 11 mot 11. Det er vi i ca halve omgangen, vi spiller og skaper. Det kunne blitt mål på mål, men vi nøyer oss med et til. Denne gang er det «Lizzy» som skårer etter retur på skudd som traff tverrliggeren. Vår tredje ledelse i kampen, hvor lenge skulle det holde nå?

Det ble det store spørsmålet, for vi må ta ut spiller på spiller med skade og annet. Så vi ble få. Så til slutt spilte vi i den uortodokse formasjonen 5-3-0

Klokka tikker og går. M/S tar over. Litt etter litt, så mye og til slutt helt og holdent! Dominans i det meste, minus på en ting:  HJERTE! Vi er så forbaska helhjertet i alt vi gjør. Det kjempes som om det gjaldt pokal og is i premie. Det holder nesten helt inn.

De utligner til 3-3, men noe mer får de ikke til. Så et poeng mot tabelltoeren er musikk. Det låter som rene symfonien når jeg nevner at vi ble få og vi måtte et lag med mange spillere. Så jeg sitter her med et glass rødvin, Beethoven`s 5 på øret (Med Ozawa som dirigent så klart).og er så glad for at jeg trener jenter som virkelig vil og får til!

En herlig samling jenter! Kjempekamp alle som en!

En herlig samling jenter! Kjempekamp alle som en!