G17: Årets beste motstand

GUI G17- Bærum G17 4-2 (2-0)

10 minutter sørover med bil før vi (som Gahr Støre må) ta litt tvilende av i retning venstre. Etter noen minutter så viste det seg at vi hadde kommet til rett plass: Gjellum Stadion. Dette er hva flere på laget syntes var vel langt for å spille og Senterparti-referanse hadde sittet litt løst om gutta hadde vært mer politiske av seg (de snakka mer om ku, sau og bønder i direkte form).

Kaldt i lufta – kalddusj på banen

Vi er nok litt sene med å komme i gang før kampen, det tar jeg skylden for. Oppvarmingen ble så som så. Hvorvidt det spiller inn og i hvilken grad vet jeg ikke, men det ble kjennes i alle fall som vi ikke fikk lagt grunnlaget.

Med fasit i hånd så virker det i alle fall slik når jeg sitter her kl 0145 og tenker tilbake på kampen. De skårer etter 3 minutter når vi gjør en kardinalfeil med å spille bakover fra egen 16-meter.

Vondt blir til verre når de øker til 2-0 kun noen minutter etterpå. Nå spurte jeg ikke, men tviler på det finnes noe legemiddel i bagen til Erik som kunne dempet smerten av denne åpningen.

Heldigvis så klarer gutta seg uten noen reseptbelagt! Deres medisin mot «skjev start» er fin lagmoral og de kjemper seg tilbake i kampen. Ok, ikke i form av mål (ennå), men vi gir slettes ikke opp. Vi vinner flere dueller, skaper noen halvsjanser og er heroiske i forsvarsspillet. Så vi klarer å holde 0-2 til pause.

Vi går inn i busskuret og et par av oss stanger oppunder det lave taket der inne.

Ny herlig glød – så gjorde vi noen kostbare feil

Med ett lite unntak med å nevne dommer/motstandere, så har vi en rolig og konstruktiv pauseprat. Vi beholder formasjon, men vi gjør noen bytter og avtaler om forandring i spill.

Så starter vi vår beste periode med godt press og en herlig skåring av Magnus C. Det er mørkt under den noe svake belysningen, men Magnus sitt mål må være fra rundt 30 meter. Kan ikke skjønne annet. En herlig bue på skuddet og håpet tennes med denne tidlige reduseringen.

Så skjer ting i tråd med Hegels dialektikk – kort fortalt: tese, antitese og syntese. Om noen har mindre å gjøre enn meg, så kan man gjenopplive den gamle Ex-Phil eksamen her: Dialectic – Wikipedia

Uansett. Først det ene (målet), så kommer det en motreaksjon (vårt andre mål). Som perler på en snor som det visstnok heter i en eller annen barneregle.

Nå er vi med igjen, 2-2! Dessverre kun for en stakket stund, for etter rundt 55 min spilt totalt, så gjør vi en kostbar feilvurdering i bakre rekker og GUI straffer oss knallhardt i form av skåring. Det er bittert, fordi vi hadde startet så bra i 2.omgang.

Vi blir noe satt ut av dette målet, og vi klarer å få indirekte frispark imot fra kort hold kun minuttet etterpå (tilbakespill til keeper). De hamrer ballen i øvre stolpe, kjent som tverrliggeren, og visstnok på strek og ut. Jeg er svak hva angår forståelse av fysikkens lover, men det virker umulig at ballen ikke var inne først. Uansett, vi unnslapp med skrekken.

Inne eller ikke? Fra Vest-Tyskland mot England i 66. På Gjellum 55 år senere hadde vi samme situasjon (med en anelse færre tilskuere)

Som i 1.omgang kommer vi tilbake i kampen, selv om det skal innrømmes at GUI er nærmere enn oss med å skåre. Dog så lever håpet og ledet godt ann av kaptein Bendik J så legges det ned en formidabel innsats!

Det vil seg dog ikke offensivt, så i tråd med at temperaturen kun er 10 grader, vinden uler og mørket senker seg, så renner tiden ut for oss.

Vi gjorde et ærlig forsøk, men på nok en dårlig vurdering med ball der bak, så går teppet ned for dagens forestilling med 4-2 til hjemmelaget og kun 2 minutter igjen.

Det blir ingen festforestilling, men sett bak resultatet ser jeg forbedring på flere punkter.

Mørket senker seg på 4-2… men vi skal være stolte av innsatsen!

Summa Summarum

Tøff start, så viser dere god moral og etter pause skårer vi to kjappe og det står 2-2. Så kommer det som ødelegger kampen for oss i dag. Nok en (av tre) svake vurderinger med ball i bakre rekker.

Totalt sett så vinner GUI fortjent, men det er allikevel bittert fordi vi serverer 3 av 4 mål til de med avgjørelser vi på forhånd hadde bestemt motsatt valg av!

Det som gir meg håp fremover er at vi tar små steg, blir noen flere spillere og viktigst av alt: Vi står samlet, snakker voksent og jobber for løsninger på det som kan forbedres!

Kampens tre stjerner:

*** Erik E. Helt enorm i bakre rekker. i det 79 minutt er han på midten og orker hjem igjen. I en duell han (selvsagt) ender med å være først på.

** Nikolai H. Energisk og sterk. Viser også positiv innstilling fra benken.

* ALLE andre. Ja vi taper, men la oss se bak resultatet. Vi takler tapet bra, snakker til hverandre med respekt og alle leverer solid innsats.