G16 Elite: Lagmoral var nøkkelen til seier!

Bærum G16 Elite-Kjelsås G16 Elite  4-3  (2-2)

Forrige uke brant vi flere sjanser enn hva Greven rakk å brenne ned av stavkirker på 90-tallet. Så vi stilte med håp om at effektiviteten ville bli bedre til dagens kamp mot Kjelsås som lå plassen foran oss på tabellen. Bortelaget stilte med 13 mann til dagens kamp, så vi hadde mer kull enn de å kaste på fra benken om vi skulle trenge det i løpet av kampen.

Begge lag tøyde i sirkler, men de blå fra Grefsen og omegn veivde med armene i tillegg, mens vi gikk mer for å vifte med beina frem og tilbake. Samtidig fikk vi en dommer som kom tidlig, sjekket netta og varma opp. Så da snakker vi kamp med stor K.

Armer eller bein? Forskjellig inngangsvinkel inn mot

Vi kommer også til en mulighet med stor M etter 1 min. Dessverre så setter vi den utenfor mål.

Så kommer det en periode der vi presser høyt og Kjelsås taper ball fordi vi stresser de. På et slikt brudd etter 9 minutter så kommer Christian Wielens alene igjennom, og han gjør ingen feil. En god gammel bredside forbi keeper. 1-0 til oss!
Wielens har noen minutter etterpå kanskje årets pasning som han skulle vært Tom Brady selv (GO Patriots!). Den spiller Nobiel fri, men det ender med avslutning rett på keeper.

Så stanget det litt imot!

 

                            

                                                                  Power of Jinx

Hva Kjelsås angår så har de hatt et frispark fra 25 meter som mest sannsynlig bidro til hull i ozonlaget!
Så halvveis så er oppsummeringen at vi er 70-30, og har god defensiv kontroll, med anlegg for sjanser selv. Da kan man tygge på en kanelbolle med god samvittighet.
Akkurat når det ble skrevet «live», så klusser vi det til for oss selv. På sin første sjanse så setter de ballen bak Isak Bostrøm, som er dagens burvokter.  Så mye for å være trygg på at dette hadde vi kontroll på.

Det ryktes at Røde Kors og Sea King er på leting etter ballen ennå

Nå åpner kampen seg. Vi slår tilbake umiddelbart og Wielens gjør alt forarbeid og legger riktig over til Oskar Brøtmet som kun trenger ytterst av negelen  for å touche inn 2-1!

Det bikker frem og tilbake, og rot i eget forsvar hjelper på når Kjelsås utligner for andre gang. Venstrebacken blir liggende for høyt, midtdstopper går ut på siden. Kjelsås har bra pasningsfotball og med ledig plass i midten kommer de alene med keeper. 2-2. Vi er like langt, hvordan ville gutta svare på dette?

Fra 30min så skaper gutta fra Grefsen et visst trykk. Det blir i alle fall noen dødballer ut av det. Sjansene derimot uteblir.
Helt på slutten spiller vi i overtall, men det vil seg ikke. Stolpen hindrer oss på vår største rett før pause. Så 2-2 til pause er ok, men vi var bedre og føler dette er trenden om dagen.

 

                                                Skummel start på 2.omgang

 

2.omgang starter jevnt uten de store høydepunktene. Som ved de to første målene som kommer mot oss, så er også tilfellet ved det tredje. På en dødball er det en luring kledd i blått på bakerste, og kan lett sette inn Kjelsås tredje.

Like etterpå så er det dagens (hittill) vakreste angrep. Alt går på skinner, minus sistetouchen. Ballen blir plassert noen millimeter utenfor fra kort hold.

Vi skårte IKKE på dødball

Omgangen skrider avsted, og det skjer ikke som er verdt å bruke blekk på. Det er ingenting å utsette på innsats og vilje, men det er vanskelig å bryte igjennom Kjelsås kompakte forsvar. Vi har mer og mer ball, men fra 30 meter og inn er det «stengt butikk».
Slik fortsetter det utover omgangen og tiden begynner å bli knapp.

Av det som skapes nå er det vi som står for det!  Men man skal være bra spillegal om man hadde «livebettet» på oss der og da. Alt tydet på at «Klemetsrud-spøkelse» skulle fortsatte å henge over oss.

 

                                                      Lagmoral til siste spark på ballen!

 

Det er da kaptein Sjur og gjengen er i kjelleren, finner krefter og moral ikke sett siden den spanske inkvisisjonen!  Vi kommer nærmere centimeter for centimeter, touch for touch og pasning for pasning.

Så endelig kommer det befriende!  Med trygghet om at Barnet leder 2-0 borte mot Dover er skuldrene lave, og vi ruller opp langs siden. Innlegget finner nevnte kaptein for anledningen – Sjur- og han skyter hull i nettet!  3-3 og stor jubel

Jubel både for mål og fortsatt båtsesong i september!

Som skal bli til en stor haug med glede, jubel og spurter i klynge når lagets hurtigtog, Oskar Brøtmet, setter sitt andre 40 sekunder før fulltid. Vi har klart å knekke «Kjelsås-koden», og kan muligens kontakte Hans Olav Lahlum for å få han til å skrive en krim med det som tittel!

4-3 og lite mer skjer!  Vi har vist stor lagmoral, tro og tålmodighet!  Sett under ett er hjemmeseier fortjent, og måten det skjer på skal vi bygge videre på!

4-3 med Oskar Brøtmet!
Dette smakte jordbær med fløte og en dæsj japansk whiskey!

Dagens Gule ble Sjur Sverdrup Sevre som fikk Kina-Skittles, Solo og is!

Gratulerer til dagens Gule: Sjur Sverdrup Sevre!